Itä-Suomen ja Keski-Suomen sairaalat halutaan turvata perustamalla leikkaustiimejä — Kuopion erva luovutti kannanottonsa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.)

Syksyn aikana käsitellään järjestämissopimus, joka tarkemmin määrittelee, mitä leikkauksia tiimimalli koskee.

Timo Seppäläinen

Kuopion erityisvastuualue kertoo ministeri Krista Kiurulle luovuttamassaan kannanotossa haluavansa turvata sairaalat perustamalla leikkaustiimejä.
Kuopion erityisvastuualue kertoo ministeri Krista Kiurulle luovuttamassaan kannanotossa haluavansa turvata sairaalat perustamalla leikkaustiimejä.

Itä-Suomeen ja Keski-Suomeen halutaan perustaa liikkuvia leikkaustiimejä, jotka voisivat tehdä tiettyjä vaativia ja harvinaisia leikkauksia alueen sairaaloissa.

Kuopion yliopistosairaalan erityisvastuualueen (erva) sairaanhoitopiirien johtajat luovuttivat yhteisen kannanottonsa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulle (sd.) keskiviikkona.

Kannanoton mukaan esitetty tiimimalli noudattaa hallitusohjelman linjauksia sosiaali-ja terveyspalvelujen rakenneuudistuksesta.

Erityisvastuualueeseen kuuluvat Kuopion, Jyväskylän, Mikkelin, Joensuun ja Savonlinnan keskussairaalat. Syys- ja lokakuun aikana sairaanhoitopiirien valtuustot saavat käsiteltäväkseen järjestämissopimuksen, joka määrittelee tiimimallilla hoidettavat leikkaukset.

Kannanoton mukaan sairaanhoitopiireillä on yhteinen näkemys siitä, että tiimimallilla turvataan sairaaloiden päivystystoiminta ja paikallinen osaaminen erva-alueella, joka on on maantieteellisesti laaja.

Uusimmat uutiset