Xamkiin 535 hakijaa lisähaussa – Savonlinnassa toteutettava monialainen toimintakyvyn edistäminen ylsi viiden suosituimman hakukohteen joukkoon

Syksyn opetus käynnistyy hybridimallilla.

Timo Seppäläinen

310 uutta opiskelijaa aloittaa lähiopetuksessa Savonlinnan kampuksella 24. elokuuta.
310 uutta opiskelijaa aloittaa lähiopetuksessa Savonlinnan kampuksella 24. elokuuta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin lisähaku kevään haussa vapaaksi jääneille opiskelupaikoille päättyi 6. elokuuta. Xamkiin haki yhteensä 535 ensisijaista hakijaa.

Lisähaun haetuin koulutus oli ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava International Business Management Kouvolassa, johon haki 97 ensisijaista hakijaa, Xamk tiedottaa.

Viiden suosituimman hakukohteen joukossa oli myös toinen ylempi AMK-tutkinto, Savonlinnassa toteutettava monialainen toimintakyvyn edistäminen. Hakijoita oli sinne 51.

Suosittu oli myös sairaanhoitajan AMK päivätoteutuksena, 87 ensisijaista hakijaa.

Lisähaun valintakokeet ovat tällä viikolla. Hakijat saavat tiedon opiskelijavalinnasta ensi viikolla, 20.8. mennessä.

Xamkissa aloittaa 1940 uutta opiskelijaa

Lähes 2000 uutta tutkinto-opiskelijaa käynnistää opintonsa maanantaina 24.8. lähiopetuksessa Xamkin neljällä kampuksella. Savonlinnassa uusia opiskelijoita on 310.

Xamkin lehdistötiedotteen mukaan Xamk ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon koronan aiheuttaman poikkeustilanteen edellyttämät toimenpiteet ja suositukset, muun muassa turvavälien pitämiseen, käsien pesuun ja desinfiointiin sekä kasvomaskien käyttöön ohjataan ja ohjeistetaan.

– Opetuksessa käytössämme on nyt hybridimalli. Aloittaville opiskelijoille on tärkeää tutustua toisiinsa ja Xamkiin, jotta he pääsevät hyvin alkuun opinnoissaan. Siksi he saapuvat kampuksille ja ryhmäytyminen toteutetaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti ja käytetään mahdollisuuksien mukaan myös verkkotyökaluja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo lehdistötiedotteessa.

Jatkavat opiskelijat suorittavat teoriaopintoja etäopetuksessa 26.10. saakka. Simulaatio-, laboratorio- ja työpajaopinnot tehdään kampuksilla koronan edellyttämän turvallisuustoimet huomioiden. Tämä koskee myös jatkavia avoimen AMK:n ja täydennyskoulutuksen opiskelijoita