Taitoteknologiatalon käytöstä neuvotellaan — Kaupunki saisi talosta vuokraa vuoden 2026 loppuun asti, mutta jos talo on kokonaan vuokrattu yliopistolle, kapunki ei voi sitä käyttää

Senaatti ja yliopisto tekivät taitoteknologiatalosta pitkän vuokrasopimuksen, kun Senaatti rakennutti talon teknisen työn opettajien kouluttamista varten.

Tuija Pauhu

Kaupunki saisi taitoteknologiatalosta vuokraa vuoden 2026 loppuun asti.
Kaupunki saisi taitoteknologiatalosta vuokraa vuoden 2026 loppuun asti.

Savonlinnan kaupunki odottaa Itä-Suomen yliopistolta ehdotusta OKL:n taitoteknologiatalon vuokrasopimusta koskevista ratkaisuista.

Neuvotteluista saattaa kiinteistöjohtaja Jukka Oikarin mukaan riippua, tarvitaanko OKL:n päärakennukseen teknisen työn tilat, kun talo remontoidaan kaupungin peruskoulun käyttöön.

— Toisaalta taitoteknologiatalossa on paljon monenlaista tilaa, joten siihen tarvitaan jonkinlainen kokonaisratkaisu.

Kun kaupunki osti kampusrakennukset Senaatti-kiinteistöltä, kaupungista tuli yliopiston vuokranantaja.

Yliopisto on sitoutunut vuokraamaan taitoteknologiatalon vuoden 2026 loppuun asti noin 200 000 euron vuosivuokralla. Viimeistään sen jälkeen kaupungin pitää löytää talolle käyttöä.

Senaatti ja yliopisto tekivät taitoteknologiatalosta pitkän vuokrasopimuksen, kun Senaatti rakennutti talon teknisen työn opettajien kouluttamista varten. Talo valmistui syksyllä 2002, ja se maksoi noin 2,5 miljoonaa euroa.

OKL:n päärakennuksen vuokrasopimus päättyy, kun opettajankoulutus loppuu.