Vesi voi roiskua lattiakaivoista ja vessanpöntöistä Savonrannalla elokuussa – Savonlinnan Vesi saneeraa runkoviemäriä

Sulje vessanpöntön kansi ja peitä lattiakaivot rievulla, aseta vielä jotain päälle painoksi.

Timo Seppäläinen

Sulje wc-istuimen kansi ja peitä lattiakaivot rievulla, ohjeistaa Savonlinnan Vesi kiinteistönomistajia Savonrannalla. Runkoviemäriputken saneeraus alkaa taajama-alueella putkiston pesulla ja kuvauksella 6. elokuuta.

Savonlinnan Vesi saneeraa runkoviemärijohdot Lamminniementien, Kolmitähkäntien ja Yläsuluntien välisillä viemärijohto-osuuksilla.

Vanhojen betoniviemäreiden sisälle sujutetaan taipuisa muoviputki viemärikaivojen kautta. Lisäksi betonisten viemärikaivojen sisälle asennetaan uudet muoviset viemärikaivot.

Saneeraus aloitetaan maanantaina 6. elokuuta viemärilinjojen pesulla ja TV-kuvauksella.

Urakka valmis marraskuun loppuun mennessä

Runkoviemärin pesu saattaa aiheuttaa kiinteistöjen lattiakaivojen hajulukoissa sekä vessanpöntöissä olevan veden roiskumista, vaikka pesu ei varsinaisesti ulotukaan kiinteistön tonttijohtoon saakka.

Lattiakaivojen päälle kannattaa laittaa rätti tai riepu ja sen päälle paino estämään veden mahdollinen roiskuminen.

Lisäksi vessanpöntön kansi on suotavaa sulkea.

Saneeraus ei aiheuta kustannuksia kiinteistönomistajille. Työn aikana voi joutua liikkumaan kiinteistönomistajan tontilla.

Saneerauksen suorittaa Renos Oy ja urakka valmistuu noin puolessatoista kuukaudessa, viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Vesimittareista etäluettavat

Savonrannalla vaihdetaan lisäksi elokuun aikana noin 200 vesimittaria.

Uudet mittarit ovat etä-luettavia eli jatkossa kiinteistönomistajan ei enää tarvitse ilmoittaa vesimittarilukemia. Mittarin luku tapahtuu luentapäätteellä varustetusta Savonlinnan Veden autosta käsin.

Pelkästä mittarin vaihdosta ei aiheudu kuluja kiinteistönomistajalle. Joissain tapauksissa kuluja voi kuitenkin tulla, esimerkiksi jos mittarin yhteydessä oleva venttiili täytyy vaihtaa.

Kommentoidut