Vielä ehdit osallistumaan Suomi 100-vuoteen — Tässä tärpit juhlavuoden viimeisistä tapahtumista Savonlinnan seudulla

Enonkoskella on juhlavalot, Savonlinnassa, Rantasalmella ja Punkaharjulla näyttelyitä.

Tuija Pauhu

Suomi 100 -ilotulitus räiskyi itsenäisyyspäivänä Savonlinnassa.
Suomi 100 -ilotulitus räiskyi itsenäisyyspäivänä Savonlinnassa.

Suomi 100-juhlavuonna maakunnassa oli yli 220 tapahtumaa, joista suurimpaan osaan sisältyi useita erillisiä tapahtumia.

Juhlavuoden aluekoordinaattori Anu-Anette Varho maakuntaliitosta kertoo tiedotteess, että juhlavuoden yhdessä-teema toteutui  Etelä-Savossa erinomaisesti.

— Meille on tarjolla tilaisuus ottaa tästä tapahtumarikkaasta vuodesta mukaamme hyviä toimintamalleja ja synnyttää uusia perinteitä myös tuleville vuosille.

Loppuvuoden tapahtumat Savonlinnan seudulla:

Alueemme tarinat -valoteoksen viimeinen teksti on näkyvillä Savonlinnassa Riihisaaren museorakennuksen seinustalla 31.12. saakka.

Enonkosken valot 1.12.2017 – 7.1.2018. Enonkoski päättää Suomi 100 juhlavuoden valaisten itsenäisyyspäivää sekä taivaltamme kohti uuden vuoden askareita.

Parasta aikaa -valokuvanäyttely Savonlinnan maakuntamuseossa 14.1.2018 saakka.

Saimaan helmi -näyttely Savonlinnan maakuntamuseossa 14.1.2018 saakka.

Uniikkikirja suomalaisen maiseman olemuksesta ja kuvakäärö satavuotiaalle Suomelle -näyttely Rantasalmen kirjastossa 31.12. saakka.

Kansallista identiteettiä rakentamassa – Suomalainen metsäsuhde UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön kokoelmassa -näyttely Lustossa Punkaharjulla 7.1.2018 saakka.

Ilona Rista – Puutaiteen uudistaja -näyttely esillä Lustossa 7.1.2018 saakka.

LUONNON KAUNEIN HUVIPUISTO – PUNKAHARJUN KANSALLISMAISEMA -näyttely Hotelli Punkaharjun pihapiirissä sijaitsevan, entisen metsänvartijan talon ”Punihussilan” Punkaharju-näyttely tarjoaa laajan ja visuaalisesti upean näkökulman Punkaharjun kulttuurihistoriaan. Näyttelyn on tuottanut Lusto − Suomen Metsämuseo, dosentti Jyrki Paaskosken käsikirjoituksen pohjalta. Näyttely on kolmikielinen (suomi, englanti ja venäjä), pysyvästi esillä ja siihen on vapaa pääsy hotellin aukioloaikoina.

Punkaharju postikorteissa -näyttely on esillä vastikään kunnostetussa Hotelli Punkaharjussa, Punkaharjun vanhassa Valtionhotellissa. Näyttelyyn on vapaa pääsy hotellin aukioloaikoina.

Luetuimmat

Kommentoidut