Soinin luottamuslauseäänestyksestä riita keskustan ja kokoomuksen välille — Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Hanna Kosonen syyttää kokoomusta vakavoituvasta johtajuusongelmasta

Hanna Kososen mielestä kokoomuksen toiminta on luottamuksen ja yhteistyön kannalta kestämätöntä.

Timo Seppäläinen

Kosonen pitää halpamaisena tapaa, jolla kokoomus on Timo Soinin luottamusta koskevan äänestyksen jälkeen hyökännyt keskustaa ja pääministeri Sipilää vastaan.
Kosonen pitää halpamaisena tapaa, jolla kokoomus on Timo Soinin luottamusta koskevan äänestyksen jälkeen hyökännyt keskustaa ja pääministeri Sipilää vastaan.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, savonlinnalainen kansanedustaja Hanna Kosonen pitää luottamuksen ja yhteistyön kannalta kestämättömänä tapaa, jolla kokoomus toimi ulkoministeri Timo Soinin (sin.) luottamusta koskevassa äänestyksessä ja sen jälkeen.

— Kokoomus näyttää luottavan siihen, että muut hallituspuolueet kantavat vastuuta Suomesta ja pitävät hallituksen kasassa. Näyttää siltä, että kokoomuksessa on myös vakavoituvaa johtajuusongelmaa, Kosonen kirjoitti tiedotteessaan.

Eduskunta äänesti perjantaina nurin Soinille esitetyn epäluottamuslauseen. Kokoomuksen ryhmä oli päättänyt äänestää hallitusrintamassa Soinin luottamuksen puolesta, mutta kolme kokoomuksen edustajaa jättäytyi pois äänestyksestä.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä syytti hallituskumppaneita painostuksesta ja Sipilää arvopohjan vähättelystä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen lähetti koko ryhmän nimissä perjantaina iltapäivällä tiedotteen, jossa hän ilmoitti ettei kokoomuksen ryhmä hyväksy edustajiensa painostusta. Painostusta kokoomuksen kansanedustajille oli tiedotteen mukaan tullut hallituskumppaneilta.

Jokinen myös syytti pääministeri Juha Sipilää (kesk.) siitä, että hän olisi vähätellyt kokoomuksen edustajien arvopohjaa.

Sen jälkeen Kosonen lähetti oman tiedotteensa.

Kosonen pitää halpamaisena tapaa, jolla kokoomus on äänestyksen jälkeen hyökännyt keskustaa ja pääministeri Sipilää vastaan.

— Sipilä on johdonmukaisesti puolustanut Suomen aborttilainsäädäntöä sekä Suomen ulko- ja kehityspoliittista linjaa, Kosonen kirjoittaa.

Perjantain äänestyksessä oli Kososen mukaan kuitenkin ensisijaisesti kyse ministeri Soinin ja sitä kautta myös hallituksen luottamuksesta.

Painostussyytökset ovat Kososen mielestä ”halpamainen yritys siirtää huomio pois siitä, että kokoomuksessa ei jälleen kerran pystytty pitämään kiinni siitä linjasta, jonka kokoomuksen oma johto on ilmoittanut puolueen eduskuntaryhmän linjaksi”.

Kosonen korostaa, että tyttöjen ja naisten oikeuksien, tasa-arvon sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistäminen ovat hänelle sydämen asioita.

— Siksi en ole hyväksynyt enkä edelleen hyväksy ulkoministeri Timo Soinin kannanottoja abortista. Soini on mielestäni toiminut ulkoministerinä hyvin harkitsemattomasti. Keskustan eduskuntaryhmässä on oltu tästä laajasti samaa mieltä. Myös pääministeri Sipilä on käynyt Soinin kanssa vakavat keskustelut hänen toiminnastaan, Kosonen kirjoittaa.

Uusimmat uutiset