Kokoomus Mikkelissä: Poliisille lisää resursseja ja tiedustelulainsäädännön edettävä

Esille nousivat Turun iskun jäljiltä ajankohtaiset asiat.

Vesa Vuorela

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) tapasi mikkeliläisiä muiden kokoomuslaisten kanssa torilla puolenpäivän jälkeen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokous on alkanut Mikkelissä. Ensimmäisenä vuorossa oli yleisötilaisuus Mikkelin torilla puolenpäivän jälkeen.

Esille nousivat Turun iskun jäljiltä ajankohtaiset asiat. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen ja lappeenrantalainen varapuheenjohtaja Jukka Kopra kertoivat tilaisuudessa kannattavansa poliisille lisää resursseja.

- Toivon tästä poliittista yksimielisyyttä, Jokinen sanoi paikalla olevalle Länsi-Savon toimittajalle.

Jokinen toivoo myös, että tiedustelulainsäädäntö etenisi nopeasti ja yksimielisesti. Samaan asiaan ovat tiistaina ottaneet kantaa myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen Savonlinnassa ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Mikkelin torilla oli paikalla runsaasti mediaa ja kokoomuslaisten aika kului haastatteluja antaessa. Puheenjohtaja Petteri Orpo ehti jututtaa myös paikalle kerääntynyttä yleisöä. Varsinaisia puheita ei pidetty.

Turvallisuusjärjestelyt eivät erityisesti näkyneet, sillä torilla ei näkynyt lainkaan virkapukuisia poliiseja. Turvamiehiä oli paikalla jonkin verran.

Marika Lehto

Tero Ponto

Marika Lehto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.