Tilaajalle

Ravintoloihin kalaa myös uistelemalla — "Uistimella saatu kala on laadultaan paras"

Savonlinnassa muikku on lähes poikkeuksetta ravintoloissa paikallisista vesistä kalastettua. Myös isommissa kaloissa suuri osa on paikallista, osa jopa uistinkalastuksella saatua.

Tuija Pauhu

Oravi Lake Center Oy:n matkailuyrittäjä Jukka Laitinen kertoo, että kesäisin suurin osa heidän kauttaan ravintoloille päätyvästä kalasta on uistelemalla pyydystettyä.
Oravi Lake Center Oy:n matkailuyrittäjä Jukka Laitinen kertoo, että kesäisin suurin osa heidän kauttaan ravintoloille päätyvästä kalasta on uistelemalla pyydystettyä.

Savonlinnalaiset ravintolat suosivat pääsääntöisesti paikallista kalaa. Muikun lisäksi lähivesistä ravintoloihin päätyy muun muassa kuhaa, ahventa, nieriä ja viime vuosina suosiotaan nostanutta haukea. Myös kasvatettua lohta saadaan tarjolle ainakin Puumalasta.

Tämä artikkeli on tilaajillemme

Tilaajanamme olet aina tervetullut lukemaan sisältöjämme rajattomasti.

Olen jo tilaajaVerkkopalvelun sisällöt kuuluvat kaikille tilaajille.

Tutustu 2 viikkoa maksutta!Tutustu sisältöön verkossa.