Ministeri Antti Häkkänen kehui Kuitulaboratorion ja lupasi kysellä sen rahoituksesta keskustan Lintilältä — Kohta hän matkustaa tapaamaan USA:n oikeusministeriä, Facebookia ja Googlea

Oikeusministeri Antti Häkkänen tapasi kansalaisia Savonlinnassa.

Jaana Hänninen

Oikeusministeri Antti Häkkänen tapasi Savonlinnassa käydessään muun muassa Ella Wirran (oik.) sekä mäntyharjulaislähtöisen Sirpa-Liisa Pällin.
Oikeusministeri Antti Häkkänen tapasi Savonlinnassa käydessään muun muassa Ella Wirran (oik.) sekä mäntyharjulaislähtöisen Sirpa-Liisa Pällin.

Kokoomuksen varapuheenjohtajan oikeusministeri Antti Häkkäsen mielestä Savonlinnan Kuitulaboratoriossa tehdään juuri niitä asioita, joita Etelä-Savossa pitääkin tehdä.

— Biotalouden osaaminen on koko Suomessa ykkösasia. Meidän vientiteollisuutemme pyörii juuri niiden asioiden ympärillä, joissa Savonlinnassa on osaamisen kärki, Häkkänen sanoi yleisötilaisuudessaan kahvila Herkku-Pekassa Savonlinnassa maanantaina.

— Kuitulaboratorion mikrokiteisen selluloosan kehittämisprojektiin liittyy megatason tulevaisuuden odotukset, Häkkänen sanoi.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu on hakenut työ- ja elinkeinoministeriöltä Kuitulaboratoriolle rahoitusta viiden miljoonan investointiin. Kyse on laitehankinnoista, joita tarvitaan mikrokiteisen selluloosan liiketoiminnallisten sovellusten kehittämisessä.

Häkkänen lupasi keskustella investoinnista elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) kanssa ja kysyä, mikä oli Lintilän suunnitelma, kun hän elokuussa Savonlinnassa käydessään arveli, että rahoitusta kuitulaboratorioon järjestyy.

— Se on Lintilän rahoista kiinni.

— Olen sitä mieltä, että rahaa kannattaa meidän maakunnassa panostaa niihin asioihin, jotka ovat meidän vahvuusalueitamme, Häkkänen sanoi.

Parikkalan rajanylityspaikka on Häkkäsen mukaan toinen hanke, joka toisi konkreettisesti elinvoimaa Etelä-Savoon. Hän ei ottanut kantaa siihen, milloin rajanylityspaikka voisi avautua kansainvälisenä.

Häkkänen matkustaa viikon päästä Yhdysvaltoihin tapaamaan oikeusministeri Jeff Sessionsia. Ministerit tapaavat myös Googlen, Facebookin ja FBI:n edustajia.

Tapaamisessa mietitään, miten länsimaista vaalijärjestelmää voidaan suojata Venäjän tunkeutumispyrkimyksiltä.

— Yksinkertaista ratkaisua siihen ei ole, Häkkänen sanoi.

Venäjän vaikutuspyrkimysten tavoitteena Häkkäsen mukaan on se, että Euroopan unionin rintama olisi hajanaisempi ja läntiset maat menettäisivät kiinnostusta yhteistyöhön Euroopassa ja Yhdysvaltain kanssa.

— Pitää olla hereillä. Vaikuttamispyrkimykset voivat kohdistua vaalien alla julkisen mielipiteen muodostamiseen sosiaalisen median kautta. Algoritmeja ja botteja voidaan räätälöidä niin, että alkaa tulla kansalaisia kahtia jakavaa viestitulvaa.

Häkkäsen mielestä tärkeää olisi sekin, että kansalaiset olisivat valveutuneita.

— On tärkeää, että medialukutaito on korkea ja että ei uskota kaikkea mitä sosiaalisessa mediassa sanotaan, Häkkänen varoitti.

Kommentoidut