Savonlinnan kaupunki aloitti maksuttoman kauppakassipalvelun yli 70-vuotiaille

Palvelua tarvitsevien toivotaan ensisijaisesti hakevan asiointiapua läheisiltään, järjestöiltä tai yrityksiltä. Kaupungin palvelun voi tilata puhelimitse.

Savonlinnan kaupunki aloitti perjantaina maksuttoman kauppakassipalvelun yli 70-vuotiaille, jotka eivät saa ruokaostosten tekemiseen apua muualta. Palvelua voi pyytää puhelimitse.

Valtionneuvoston toimintaohjeen mukaisesti ikäihmiset joutuvat pysyttelemään eristyksissä muista ihmisistä mahdollisuuksien mukaan.

Kaupungin kauppakassipalvelu on yhden asukkaan käytössä kerran viikossa.

Työllisyyspalvelujen päällikkö Anna Tolvanen toivoo, että ensisijaisesti ikäihmiset saavat asiointiapua läheisiltään tai vapaaehtoistyötä tekeviltä järjestöiltä tai ostavat sitä yrityksiltä. Kaupungin kauppakassipalvelu on vaihtoehto niille ikäihmisille, joille apua ei muuten järjesty.

– On paljon ikäihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta käyttää internettiä. Kaupungin kauppakassipalvelu palvelee myös liitoskunnissa, Tolvanen sanoo.

Kauppakassipalvelu edellyttää tilin avaamista kauppaan, sillä kauppakassihenkilöstö ei käsittele rahoja eikä maksuvälineitä.

Tolvasen mukaan myös lääkkeiden toimitus onnistuu tarvittaessa mutta vain, jos asiakas ja apteekki sopivat keskenään maksusta.

– On ilahduttavaa, että monet lähimmäiset, kaupat ja kolmas sektori ovat lähteneet mukaan järjestämään ruokakuljetusapua kaupunkimme yli 70-vuotiaille asukkaille. Heitä pitää nyt auttaa, he ovat rakentaneet ja kehittäneet Suomea. Myös kaupunki haluaa omalta osaltaan viimesijaisena resurssina turvata yli 70-vuotiaiden asukkaidemme ruokahuollon toimimisen, jos mitään muuta kautta apua ei saa, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Kaupungin kauppakassipalvelu toimii näin:

Soita asuinalueesi kauppakassipalvelunumeroon.

Puhelimessa sinua avustetaan tilin avaamisessa (kaupunki ei käsittele rahoja eikä maksuvälineitä) ja otetaan vastaan ostoslistasi.

Ostokset ja kuitti toimitetaan kotiovellesi.

Kaupungin kauppakassipalvelun yhteystiedot

Savonranta 044 4174106

Kerimäki 044 4174156

Punkaharju 044 4174223

Savonlinna (itäpuoli) 044 4174090

Savonlinna (länsipuoli, keskusta) 044 417 4206

Muita tapoja löytää asiointipalveluita

Kaupungin kauppakassipalvelun lisäksi asiointipalveluita voi tilata puhelinsovelluksella tai internetillä Yssi.fi-palvelusta. Palveluun odotetaan tulevan lisää vapaaehtoisjärjestöjen ja yritysten palveluita.

Savonlinnan elinkeinopalvelut keräävät tietoja yritysten kehittämistä palveluista, joita ihmiset tarvitsevat epidemian aikana. Elinkeinopalveluitten lista päivittyvä lista julkaistaan Itä-Savon verkossa ita-savo.fi/palvelulista