Keskiviikkona pääsee keskustelemaan kaupunginjohtajan ja päättäjien kanssa nuorten asioista

Keskustelutilaisuus on pääkirjasto Joelissa.

Tuija Pauhu

Nuoret voivat viettää aikaa koulun jälkeen vaikkapa kirjastossa. Näin kertoivat Itä-Savolle viime talvena Emmi Huttunen,  Anni Mehtonen ja Juuso Kokkonen. Keskiviikkona kirjastossa keskustellaan nuorten asioista.
Nuoret voivat viettää aikaa koulun jälkeen vaikkapa kirjastossa. Näin kertoivat Itä-Savolle viime talvena Emmi Huttunen, Anni Mehtonen ja Juuso Kokkonen. Keskiviikkona kirjastossa keskustellaan nuorten asioista.

Keskiviikkona 27. helmikuuta pääkirjasto Joelissa keskustellaan Savonlinnan nuorten elinoloista ja nuorisotiloista. Keskustelutilaisuus on kumppanuuspöytien puheenjohtajiston ja yhteyshenkilön yhdessä järjestämä.

Tilaisuudessa on paikalla kaupunginjohtaja Janne Laine sekä keskeisiä luottamushenkilöitä eri puolueista.

— Haluamme herätellä rakentavaa keskustelua nuorten asioista. Haetaan hyviä ja monipuolisia ideoita, eikä ketään haluta syytellä, sanoo Säämingin kumppanuuspöydän puheenjohtaja Sakari Sallinen.

Sallinen huomauttaa, että kaupungissa on paljon nuorisotoimintaa järjestäviä yhteisöjä, vaikka kaupungin omien nuorisotilojen säännöllinen toiminta onkin ainakin toistaiseksi loppunut.

Nuorisotilat menivät kiinni vuoden alussa, kun kahden määräaikaisen nuorisotyöntekijän työsuhde päättyi. Määräaikaisuuksia ei voitu jatkaa, koska kaupungilla on meneillään yt-neuvottelut. Kaupunki on kertonut, että yt-neuvottelujen jälkeen arvioidaan nuorisotyön palvelutuotannon tilanne

— Vanhemmat ja nuoret voivat myös keskiviikon tilaisuudessa kertoa, mikä on nuorisotilojen merkitys, sanoo kumppanuuspöytien yhteyshenkilö Jaana Luostarinen.

Nuoret ja nuorisotilat -keskustelutilaisuus pääkirjasto Joelissa keskiviikkona 27.2. kello 17.30—19.