Tilatut lehdet ja verkkokauppaostokset jäävät rantaan Savonlinnan saaristossa — Lossit liittyivät tukilakkoon Postin ja PAU:n työehtokiistassa

”Tukilakot ovat niitä viimeisiä konsteja, joita käytetään jos asiat on menneet liian hankaliksi”, toteaa nykyisin Koivukannan lossia ajava JHL:n pääluottamusmies Ari Hölsä.

Soila Puurtinen

JHL:n pääluottamusmies, Koivukannan lossia ajava Ari Hölsä uskoo, että tukilakko nopeuttaa osapuolten sopua Postin ja sen työntekijöitä edustavan PAU:n työsopimuskiistassa.
JHL:n pääluottamusmies, Koivukannan lossia ajava Ari Hölsä uskoo, että tukilakko nopeuttaa osapuolten sopua Postin ja sen työntekijöitä edustavan PAU:n työsopimuskiistassa.

Finferriesin losseilla työskentelevät Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n jäsenet liittyivät varhain maanantaiaamuna tukilakkoon Postin ja sen työntekijöitä edustavan PAU:n työehtokiistassa.

— Tukilakon seurauksena Postin tai sen alihankkijoiden autoilla ei ole pääsyä Koivukannan, Tappuvirran ja Hanhivirran losseille kunnes työehtoneuvotteluissa saadaan sopu aikaan, kertoo 22 vuotta JHL:n valtakunnallisena pääluottamusmiehenä toiminut Ari Hölsä Sulkavalta. Hölsä kuljettaa työkseen nykyisin Koivukannan lossia Savonlinnassa Vekaransalmen lossin jäätyä historiaan.

— Käytännössä tämä tarkoittaa, että päiväpostin mukana kulkevat lehdet ja kirjeet jäävät jakamatta, ja alihankkijoiden kuljettamat verkkokauppaostokset toimittamatta, Hölsä toteaa.

Hölsä pahoittelee mahdollisia tilanteita, joissa verkkokaupasta on tilattu tarvikkeita esimerkiksi maatiloille, ja toimitustavaksi on valittu posti.

— Kenenkään turvallisuutta tai terveyttä emme tukilakolla kuitenkaan vaaranna.

Viimeksi apua tarjottiin vuonna 2015

JHL:ään kuuluvat Finferriesin lossinkuljettajat olivat edellisen kerran tukilakossa Postin ja sen työntekijöiden välisessä työsopimuskiistassa vuonna 2015. Silloin lakko loppui heti tukilakkojen alettua.

— Uskon, että tämä nopeuttaa ratkaisuun pääsyä nytkin. Olen iloinen siitä, että ay-liikkeen rivit ovat nyt hyvin suorat, Hölsä sanoo.

— Tukilakot ovat niitä viimeisiä konsteja, joita käytetään jos asiat on menneet liian hankaliksi.