Venetehdas paloi rajusti Kerimäellä — Teollisuusrakennus tuhoutui lähes kokonaan

Sisällä oli kemikaaleja ja ympärillä sankasti savua. Pelastuslaitos onnistui jäähdyttämään 12 kuution hartsisäiliön.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan Kerimäellä Perriintiellä paloi venetehdas tiistaina. Rajussa tulipalossa nykyisen Suvi-Veneiden, entisen RA-Veneen teollisuushalli syttyi ilmiliekkeihin myöhään iltapäivällä ja pelastuslaitos sammuttaa tulipaloa edelleen.

Rakennus näytti tuhoutuvan kokonaan. Palopaikalla on sankasti savua.

Päivystävä palomestari Markku Mäkelä Etelä-Savon pelastuslaitokselta kertoi kello 18 jälkeen, että sisällä on kemikaaleja, mun muassa 12 kuution hartsisäiliö, jonka palokunta onnistui jäähdyttämään. Säiliössä ei tapahtunut painepurkausta eikä aine ruvennut reagoimaan, joten räjähdyksiltä vältyttiin.

Pelastuslaitoksen mukaan suurin osa noin tuhannen neliön hallista oli vielä kello 17 jälkeen tulessa. Kello 18 jälkeen oli selvää, että ainakin kolme neljäsosaa hallista tuhoutui kokonaan.

Lukijan kuva

Paikalle lähetettiin pelastushenkilöstöä Savonlinnan, Savonrannan, Kerimäen, Sulkavan, Punkaharjun ja Parikkalan paloasemilta.

Pelastuslaitoksen toiminnan painopiste oli rajoituslinjoissa ja ympäristön suojauksessa. Säilyneessä osassa rajoituslinjan takana oli muun muassa muotteja, jotka saatiin pelastettua.

Alueella ei ole tiheää asutusta, joten mitään ulkonaliikkumisrajoituksia tai -kieltoja pelastuslaitos ei joutunut antamaan.

Hälytys suuresta rakennuspalosta tuli Etelä-Savon pelastuslaitokselle kello 15.54.

Juttua on päivitetty useita kertoja illan aikana.