Nana Muukkonen alkaa myydä thaimaalaista ruokaa Tulliportinkadulla – Myöhemmin on tarkoitus avata myös ravintola

Oma yritys on ollut tavoitteena jo pitemmän aikaa.

Timo Seppäläinen

Nana Muukkonen valmistelee aasialaisiin tuotteisiin keskittyvän ruokakaupan ja ravintolan avaamista Savonlinnan Tulliportinkadulla.
Nana Muukkonen valmistelee aasialaisiin tuotteisiin keskittyvän ruokakaupan ja ravintolan avaamista Savonlinnan Tulliportinkadulla.

Savonlinnan Tulliportinkadulle aiemmin Weijarin Wings -nimisenä ravintolana tunnetulle paikalle avataan piakkoin aasialaistyyppisiä elintarvikkeita myyvä kauppa ja myöhemmin myös samaan aihepiiriin keskittyvä ravintola. Kaupan ja ravintolan nimeksi tulee Nana's Thai Food yrittäjänsä Nana Muukkosen mukaan.

Muukkonen on aiemmin työskennellyt kaupassa Kerimäellä, mutta halunnut perustaa oman kaupan ja ravintolan jo pitemmän aikaa.

– Savonlinnan Tulliportinkadulta vapautui sopivasti liikehuoneisto, jota ei tarvitse edes hirveästi remontoida, kun on aiemminkin toiminut ravintolana.

Kalusteita tai ravintolatoiminnan vaatimia laitteita paikalla ei ollut, mutta ostamalla niitä on löytynyt.

Muukkonen on perustanut liiketoimintaa varten yhtiön ja on tiloissa vuokralla. Hän aikoo ainakin aluksi pyrkiä pyörittämään toimintaa yksin, kuutena tai jopa seitsemänä päivänä viikossa.

Avajaispäivämäärää ei ole määritelty, mutta kaupassa se on marraskuussa sitten, kun kaikki tarvittava on paikallaan ja valmiina.

– Ravintolan osalta pitää hieman tarkkailla koronan vaikutuksia ja siitä annettavia määräyksiä. Kaupassahan ihmiset kuitenkin käyvät koronasta huolimatta.

Anniskeluoikeuksia Muukkonen ei ainakaan alkuvaiheessa aio hakea. Jos anniskelua jossain vaiheessa myöhemmin tulee, sekin on aasialaistyyppistä eikä paikasta silloinkaan ole tarkoitus tehdä perinteistä olutpubia.

Ravintolaan tulee kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa ja ne on mahdollista sijoitella koronaakin ajatellen varsin väljästi.

Muukkonen on huomannut hankkeensa jo herättäneen ihmisissä kiinnostusta, ainakaan tämän lähemmäs Thaimaata ei taida vähään aikaan päästä. Uskoa yrittämisen on lisännyt se, että hän on pannut merkille kaupungissa olevan koronasta huolimatta vireillä muitakin ravintolahankkeita.