Ammattimaisesta hampunviljelystä vankeutta – Savonlinnalaisella miehellä kasvoi kotona useita kymmeniä kasveja

Kaikki laitteet laittomaan toimintaan oli hankittu viimeistä piirtoa myöten.

Savonlinnalaismies on saanut Etelä-Savon käräjäoikeudessa tuomion törkeästä huumausainerikoksesta kasvattaessaan kotonaan kymmeniä hamppukasveja.
Savonlinnalaismies on saanut Etelä-Savon käräjäoikeudessa tuomion törkeästä huumausainerikoksesta kasvattaessaan kotonaan kymmeniä hamppukasveja.

Savonlinnassa ammattimaisesti hamppua viljellyt mies on tuomittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta. Mies oli hankkinut laajalti tietoa erilaisista kasvilajikkeista ja kasvatusjärjestelmistä sekä tilannut kasvatukseen tarvittavaa välineistöä pitkän ajan kuluessa eri yrityksistä.

Lopulta hän oli välineistön hankkimisen jälkeen rakentanut asuntonsa makuuhuoneeseen kasvatustilan, jossa oli ollut kolme erillistä kasvatustelttaa. Jokaisessa teltassa oli ollut oma valaistus-, tuuletus- ja ilmanpoistojärjestelmänsä.

Yhden loppukesän ja asuntoon myöhemmin tehdyn kotietsinnän välisenä aikana mies oli kasvattanut asunnossaan ainakin 93 kannabiskasvia, joista 13 oli ollut kasvamassa vielä kotietsinnän aikaan.

Asunnosta löydettiin myös 53 hampunkasvatukseen käytettyjä sankoa ja astiaa, joissa jokaisessa oli ollut katkaistu kannabiskasvi. Lisäksi takavarikoitiin 23 grammaa kasveista saatua kannabisrouhetta.

Mies oli poliisin esitutkinnassa myöntänyt syytteessä kuvatun menettelyn pääpiirteissään. Riitaa oli ollut vain niin sanotusta valmiin huumausaineen tuottoarviosta.

Tekijä sai vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomion törkeästä huumausainerikoksesta. Vankeusrangaistus on ehdollinen ja sen koeaika päättyy marraskuussa vuonna 2022.