Ano Turtiainen Ylelle: En varmasti pyri takaisin perussuomalaisten eduskuntaryhmään

Turtiainen väittää Ylen haastattelussa, että hänen saamiensa lähtöpassien taustalla olisi muutakin kuin somekäyttäytyminen.

Ano Turtiainen (ps.) on ensimmäisen kauden kansanedustaja.
Ano Turtiainen (ps.) on ensimmäisen kauden kansanedustaja.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina erotettu juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen sanoo Ylen haastattelussa, ettei aio hakea takaisin ryhmän jäseneksi.

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kertoi torstaina, että Turtiainen voi hakea ryhmän jäseneksi uudestaan ensi vuonna.

– En jumalauta ikinä mene hattu kädessä pyytämään, että ottakaa minut takaisin. Jos sellaista pitää tehdä, se on puoluejohto, joka tulee lakki kädessä kysymään, että Ano, tuletko takaisin, Turtiainen kommentoi Ylelle.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä kertoi erottaneensa Turtiaisen, koska tämän käytös oli jatkuvasti epäsopivaa sosiaalisessa mediassa. Hän esimerkiksi julkaisi keskiviikkona Twitterissä pilkkaavan kuvan poliisiväkivallan seurauksena kuolleesta yhdysvaltalaismiehestä.

Turtiainen myöntää Ylelle Twitter-viestin olleen virhe.

– Minun olisi pitänyt tajuta, että läheiset ja muut eivät jaksa ottaa vastaan palautetta sellaisilta, jotka eivät ymmärrä mustaa huumoria, Turtiainen sanoo.

Ylen haastattelussa Turtiainen uskoo, että hänen erottamisensa ei perustunut ainoastaan somekäyttäytymiseen. Turtiaisen mukaan perussuomalaisten puoluetoimistossa ei suvaita yrittäjämyönteistä otetta politiikkaan.

Piirin puheenjohtaja: "En osaa sanoa, miten vaikuttaa"

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Pekka Laitinen kertoo Länsi-Savo-lehdelle, että ei ole varma, vaikuttaako Turtiaisen päätös tämän asemaan piirin hallituksen jäsenenä.

– Kuuluakseen piiriin ja piirin hallitukseen pitää tietenkin olla puolueen jäsen ja toisekseen kuulua johonkin paikallisyhdistykseen. Jos Turtiaisen tapauksessa kysymys on vain eduskuntaryhmään kuulumisesta, niin en osaa sanoa, miten asia vaikuttaa, Laitinen sanoo.

Juvan kunnasta kerrotaan perjantaina iltapäivällä, että Turtiainen ei ole ilmoittanut, aikooko hän jatkaa samassa valtuustoryhmässä tai kenties vaihtaa ryhmää. Turtiainen on Juvan kunnanvaltuuston ainoa perussuomalainen valtuutettu.

Amerikkalainen voimailualan yritys Elitefts ilmoitti myös Facebookissa lopettavansa yhteistyön Turtiaisen omistaman yrityksen kanssa, sillä yrityksellä on nollatoleranssi loukkaaviin sosiaalisen median julkaisuihin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Uusimmat uutiset