Keskiviikkona luvassa tietoa Savonlinnan nuorisotoimen tulevaisuudesta – Kaupunki kertoi tiistaina oman näkemyksensä Linnalan Nuorten lopettamiseen johtaneista tapahtumista

Kaupunki kertoo tehneensä normaalia ostopalvelusopimukseen liittyvää valvontaa.

Soila Puurtinen

Linnalan Nuoret lopettaa toimintansa ja Haka-alueen nuorisotila yhdistyksen toimintana loppuu. Kuvassa nuoriso-ohjaaja Leena Purhonen, Fransisco Pra ja Didi.
Linnalan Nuoret lopettaa toimintansa ja Haka-alueen nuorisotila yhdistyksen toimintana loppuu. Kuvassa nuoriso-ohjaaja Leena Purhonen, Fransisco Pra ja Didi.

Savonlinnan vapaa-aikatoimi kertoo keskiviikkona, miten nuorisotoimen palvelut jatkossa tuotetaan ja mitä muutoksia palveluihin tulee, kun Linnalan Nuoret lopettaa toimintansa tämän viikon jälkeen.

Setlementti Linnalan nuoret on järjestänyt nuorisotilatoiminnan Haka-alueella. Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Simo Räty ei vielä tiistaina ottanut kantaa toiminnan jatkumiseen.

Kaupunki julkaisi tiistaina verkkosivulla tiedotteessaan oman näkemyksensä Linnalan Nuorten toiminnan loppumiseen johtaneista seikoista.

Kaupunki ei olisi voinut kilpailuttamatta jatkaa sopimusta Linnalan Nuorten kanssa. Toisaalta kaupunki ei voinut kilpailuttaa nuorisopalvelua viime syksynä uudelleen kuluvaa vuotta varten, koska tiedotteen mukaan ei oltu pystytty selvittämään, että vuoden 2019 palvelut olivat vaatimusten mukaisia.

– Tämän vuoksi kaupunki jatkoi ostopalvelua ensin kuukaudella ja tarjosi mahdollisuutta määräaikaiseen kolmen kuukauden sopimukseen, jona aikana tilanne olisi voitu selvittää ja palvelu kilpailuttaa. Tässä vaiheessa Linnalan Nuoret ry:n hallitus päätti toiminnan lakkauttamisesta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Tiedotteessa todetaan, että kaupunki on vastuussa ostopalveluina tuotetuista nuorisopalveluista kuten omistaan. Kaupunki kertoo pyytäneensä Linnalan Nuorilta osana normaalia sopimusvalvontaa selvitystä, mihin ostopalvelurahoja on kohdistettu ja millä resurssilla palvelua on tuotettu.

Ensimmäinen raportointipyyntö Linnalan Nuorille tehtiin marraskuun alussa. Sen jälkeen kaupunki on neljä kertaa toistanut pyyntönsä, mutta tiedotteen mukaan ei ole edelleenkään saanut kaikkia pyytämiään tietoja.

Setlementti Linnalan Nuorten hallitus päätti lopettaa setlementin toiminnan, kun kaupunki viime viikolla tarjosi nuorisotoimen ostopalvelusopimukselle jatkoa huhtikuun loppuun.

Tammikuuksi oli jo sovittu kuukauden mittainen määräaikainen sopimus, koska pitempi määräaikaissopimus päättyi vuodenvaihteessa.

Linnalan Nuorten toiminnanjohtaja Rikhard Blomerus kertoi kokeneensa , että lyhyet määräaikaiset sopimukset eivät antaneet aihetta luottaa toiminnan jatkuvuuteen.

Blomeruksen mielestä kaupunki on saanut kaikki pyytämänsä tiedot lukuun ottamatta työvuorolistoja, joita työnantaja lain mukaan ei saa luovuttaa ulkopuolisille.

– Mielestäni olennaisinta on, että Linnalan Nuoret on tuottanut nuorisopalvelut sellaisina kuin ne on palvelusopimuksessa kuvattu, jopa laajempina, Blomerus sanoo.