Parikkala täydentää maalämpökaivovalitusta lakimiesten avulla

Valituksen aiheena on Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) kielteinen päätös Kirjolan koulun lämmitystä koskevassa asiassa. Kunta haluaisi asentaa koulun alueelle maalämpöjärjestelmän.

Lukas Pearsall

Parikkalan kunta haluaa maalämpöjärjestelmän Kirjolan koululle, vaikka aluehallintovirasto vastustaa suunnitelmaa.
Parikkalan kunta haluaa maalämpöjärjestelmän Kirjolan koululle, vaikka aluehallintovirasto vastustaa suunnitelmaa.

Parikkalan kunta täydentää maalämpökaivojen rakentamista koskevaa valitustaan lakimiesten avulla. Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus päätti, että täydennetty valitus tuodaan vielä sen hyväksyttäväksi.

Valituksen aiheena on Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) kielteinen päätös Kirjolan koulun lämmitystä koskevassa asiassa. Kunta haluaisi asentaa koulun alueelle maalämpöjärjestelmän, mutta AVI:n mielestä maalämpökaivot muodostaisivat riskin alueen pohjavesille.

Kunta katsoo, että riskit eivät ole sen suurempia kuin Kirjolan alueella normaalisti. Parikkala on mukana kasvihuonekaasupäästöjen nopeaan vähentämiseen keskittyvässä hankkeessa, ja maalämpöön siirtyminen olisi yksi keino vähentää energiantuotannosta aiheutuvia päästöjä.

Parikkalan kunta rakentaa kirkonkylän kupeessa toimivaan Kirjolan kouluun uuden puuosan vanhan tilalle ja remontoi jäljelle jäävää osaa. Koulu on Parikkalan suurin koulu, jossa opiskelee lapsia ja nuoria esiopetuksesta lukioon.