Osuuspankin eteen saa Savonlinnassa jättää matkustajan — Pysäköidä siihen ei saa

Pankki toivoisi hinauslisäkilven tilalle mainintaa huoltoajon mahdollisuudesta — Nyt tieto on mennyt eteenpäin pankista kysymällä.

Tuija Pauhu

Olavinkadun remontin yhteydessä kadunvarren pysäköintijärjestelyt menivät uusiksi. Arkistokuva
Olavinkadun remontin yhteydessä kadunvarren pysäköintijärjestelyt menivät uusiksi. Arkistokuva

Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan konttoriin on tullut kymmeniä kyselyjä Olavinkadun pysäköinnistä konttorin kohdalla.

Konttorin edessä pysäköintipaikkoja ei enää ole ja liikennemerkin mukaan myös pysähtyminen on kielletty. Kieltoa tehostaa lisäkilpi hinausmahdollisuudesta.

Kaupungin rakennuspäällikkö Harri Halko on aiemmin Itä-Savossa kertonut, että konttorin edustan kiveykselle saa edelleen ajaa esimerkiksi liikuntarajoitteisen asiakkaan jättämistä varten. Ajorataa ei saa tukkia eikä autoa pankin edustalle seisomaan jättää.

Saman vastauksen on saanut pankkikin. Pankin kiinteistöpäällikkö Päivi Parkkisen mielestä nykyinen liikennemerkkijärjestely kuitenkin johtaa ihmisiä harhaan.

— Nyt siinä on pysähtymiskielto pyörätien ja jalkakäytävän välissä eikä ajoradan reunassa ja lisäkilpi auton hinaamisesta. On pyydetty merkkiin ainakin toisenlaista lisäkilpeä, josta kävisi se huoltoajon mahdollisuus ilmi. Henkilökunta kyllä kertoo huoltoajomahdollisuudesta kysyttäessä, ja sitä kautta tieto on mennyt eteenpäin.

Aiemmin pankin edessä oli syvennys ja muutama pysäköintipaikka. Nyt ei esimerkiksi invaluvalla voi omalla autolla pankin eteen tulla.

— Täytyy ajaa kadun toiselle puolelle ja tulla sieltä yli jalan tai pysäköidä pankin yläpihalle ja tulla sieltä konttoriin portaita. Hissiä ei ole.

Pysäköintimahdollisuuden palauttamisesta Olavinkadulle ei ole pankille annettu juuri toivoa.

— Se ei kuulemma käy, kun välissä on pyörätiekin ja pysäköintijärjestelyt pitäisi laittaa taas uusiksi.