Joku rakensi lumiportaat kulkijoiden iloksi Sortteerinlahdessa — Laitaatsillantieltä alas kevyen liikenteen väylälle tehdyillä portailla on ilmeisen paljon kiitollisia käyttäjiä!

Tänään on pitkästä aikaa todella lämmin päivä. Ensi viikolla talvi ottaa taas niskalenkkiä keväästä hetkeksi.

Soila Puurtinen

Ritva Heinonen on käyttänyt kävelylenkeillään Sortteerinlahden lumiportaita jo pitkään. Tietoa tekijästä ei ole, mutta kiitokset ansaitsee.

Savonlinnalaiset nauttivat sunnuntaina kovasti lämpimästä ulkoilukelistä.

Länsi-Suomessa lännestä puhaltanut Föhn-tuuli nosti lämpötilan jo ennen puolta päivää reilusti plussalle.

Savonlinnassakin tarkenee iltapäivällä kulkea takki auki.

Riihisaaressa sauvakävellyt herrasmies puki monien ulkoilijoiden tuntemukset sanoiksi.

— Kesä tulloo, mutta kovin hittaasti.

Sortteerinlahden kulmilla ulkoilevilla saattaa kuitenkin olla selkeä toive, että lumitalvi pitäisi seutua otteessaan vielä tovin.

Niille on ollut paljon käyttöä talven mittaan. Mukava teko muille kulkijoille. — Ritva Heinonen

Itä-Savo sai ulkoilijoilta vinkin, että käykää katsomassa Laitaatsillantieltä alas kevyen liikenteen väylälle tehtyjä lumiportaita.

On arvoitus, kuka ison lumenluontiurakan on tehnyt, mutta kaikki ulkoilijat kiittävät. Jyrkässä mäessä kulkevan polun paikalle oli lapiotyönä rakennettu portaat. Sauvojen kanssa portaita noussut Ritva Heinonen asuu läheisessä kerrostalossa, mutta ei ole huomannut tekijää.

Soila Puurtinen

Shetlanninlammaskoira Demi, kyproksenpuudeli Lexi ja villakoira Lilo pysähtyivät valokuvaan. Kaartisen perheen neljäs lemmikki Söpö-kissa sen sijaan vaihtoi maisemaa valokuvaajan riemuksi.

— Kiitos vaan kävelijöiden puolesta tekijälle portaista. Niille on ollut paljon käyttöä talven mittaan. Mukava teko muille kulkijoille, Heinonen sanoi.

Koska kyse ei ole virallisesta väylästä, kulku tapahtuu tietysti omalla vastuulla. Ainakin sunnuntaina portaat pitivät hyvin pikkukengilläkin.

Kevät kuitenkin tulee ja portaat sulavat jossakin vaiheessa. Kolmen koiransa ja yhden kissansa kanssa Laitaatsillassa lenkkeilleet Sari ja Jarmo Kaartinen arvelivat koirien talvitakkien päätyvän lähiviikkoina kesäsäilytykseen. Ensi viikolla niille näyttää olevan vielä käyttöä.

Kolme koirakaveria saatiin pysähtymään valokuvaankin, mutta Söpö-kissa, kuten kissaeläimet yleensäkin, oli omapäinen ja katosi.

Harvinainen kissa siinä mielessä, että kävelee kiltisti vapaana kolmen talutushihnassa kulkevan koiran rinnalla lenkeillä jalkakäytävää myöten. Tottelevainen rinnallakävely sai aluksi uskomaan, että kyse on hyvin koulutetusta koirasta.

— Kyllä se ihan maatiaiskissa on, Jarmo Kaartinen virnisti Söpön kadotessa lumipenkan taakse koti perheen kotia.

Soila Puurtinen

Etualalla köllöttelevä sorsalammikon jäsen omistaa selkeästi enemmän vaaleaa rintaa kuin sorsat yleensä. Olisiko harvinaisuus?

Soila Puurtinen

Tänään on fiksua vilkuilla välillä ylöspäin ulkoilulenkillä. Nimittäin räystäiltä voi tulla lämpimässä iltapäivässä alas lunta ja jääpuikkoja.

Varokaa katoilta putoavaa lunta ja jäätä

Merkkejä keväästä oli aistittavissa Olavinlinnan sorsalammikoilla. Varsin hyvin ruokitulta näyttävien sorsien kaakatusta ei tarvitse ihan lähelle mennä kuulemaan. Kauempana järvellä oli myös muutama varhainen lokki.

Soila Puurtinen

Sotilaspojankadulla ja Puistokadulla on varoituspuomeja osoittamassa, että räystään alla ei kannata tänään kävellä.

Sunnuntai-iltapäivän lämpö tulee aiheuttamaan myös lumien ja jääpuikkojen putoamista niiltä katoilta, joilla lunta vielä on. Muun muassa Savonlinnan Puistokadun kulmilla on syytä kävellä räystäästä kauempana. Varoituspuomit kyllä näyttävät, missä on oltava tarkkana.

Savonlinnan torilla alkaa kello 14 Kuutinrotinat-tapahtuma koko perheelle. Ainakaan sään ei pitäisi olla este nauttia kevätauringosta ja norppa-asiasta porukalla.

Soila Puurtinen

Riihisaaren ja Tallisaaren välisessä salmessa viihtyvillä sorsilla oli jo kevään soidinmenot aluillaan. Naamakin on hyvä laittaa kuntoon.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet