Savonlinnan sivistyslautakunta kysyisi valtuustolta kantaa koulujen kohtaloon jo kesäkuussa — Lautakunta esittää kaikkien koulujen säilyttämistä

Äänestyksessä hävisi vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen esitys, jonka mukaan koulujen kohtalo vietäisiin valtuuston päätettäväksi vasta syksyllä.

Katja Juurikko

Savonlinnan sivistyslautakunta kannatti kaikkien koulujen säilyttämistä äänin 5-4.
Savonlinnan sivistyslautakunta kannatti kaikkien koulujen säilyttämistä äänin 5-4.

Savonlinnan sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja valtuustolle, että kaikki koulut jatkaisivat toimintaansa kouluverkkotyöryhmän esittämällä tavalla.
Sivistyslautakunta teki esityksensä äänin 5—4.

Äänestyksessä hävisi vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppisen esitys, jonka mukaan koulujen kohtalo vietäisiin valtuuston päätettäväksi vasta syksyllä.

Kauppisen esityksen mukaan kouluverkkotyöryhmä olisi pyytänyt kaupunginhallitukselta ja valtuustolta lisäaikaa työlleen, ja periaatelinjaus asiasta olisi tehty talousarvion yhteydessä.

— Valtuuston pitää saada tässä välissä linjata kantansa kouluverkkotyöryhmän esitykseen, sanoo Jonne Tynkkynen (kesk.), joka on sekä kouluverkkotyöryhmän että sivistyslautakunnan puheenjohtaja.

Kouluverkkotyöryhmä on esittänyt säilytettäväksi kaikki kolme kyläkoulua sekä Nätkin koulun, joita Kauppinen on esittänyt lakkautettavaksi lakkautettavaksi.

Työryhmä hakisi myös Savonrannan yläkoulun lopettamiselle vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Juvolan, Louhen ja Kallislahden kyläkouluille kouluverkkotyöryhmä — ja nyt siis myös sivistyslautakunta — esittää tehtäväksi vain välttämättömimmät remontit, joihin riittävät sivistystoimen käyttötalousbudjettiin vuosittain varattava määräraha.

Nätkin koululle työryhmä esittää vuokrattavaksi suurelementtikoulua 5—10 vuoden vuokrasopimuksella.

Näin äänet jakaantuivat sivistyslautakunnassa

Kouluverkkotyöryhmän esitystä kannattivat sivistyslautakunnassa keskustan ja vihreiden edustajat.

SDP:n, vasemmistoryhmän ja kokoomuksen edustajat kannattivat asian käsittelyn lykkäämistä syksyyn.

Kaupunginvaltuuston on määrä käsitellä koulukysymystä 4. kesäkuuta. Sitä ennen kaupunginhallitus miettii, lykätäänkö asiaa vai käsitelläänkö se.

Maaliskuussa Kauppinen esitti Kallislahden ja Louhen kouluja sekä Savonrannan yläkoulua lopetettavaksi syksyllä 2019.

Juvolan koulua hän esitti lakkautettavaksi syksystä 2021 alkaen. Nätkin koulu loppuisi Kauppisen esityksen mukaan syksystä 2023 alkaen.