Laatikollinen vihreitten ääniä jäi Helsinkiin — Puheenjohtajavaalin ratkeaminen viivästyy yhä

Vihreiden uuden puheenjohtajan uskotaan olevan selvillä kello 19.

Sami Kero / HS

Touko Aalto ja Maria Ohisalo joutuvat neljän muun vihreiden puheenjohtajaehdokkaan kanssa odottelemaan vaalin lopputulosta vielä.
Touko Aalto ja Maria Ohisalo joutuvat neljän muun vihreiden puheenjohtajaehdokkaan kanssa odottelemaan vaalin lopputulosta vielä.

Vihreiden puheenjohtajavaalin ääntenlaskennan viivästymisen syy selvisi Tampereen puoluekokouksen yleisölle kello 17 aikaan. Puoluesihteeri Lasse Miettinen paljasti, että laatikollinen jäsenäänestyksessä annettua ääntä oli unohtunut Helsinkiin, vihreiden puoluetoimistoon. Laatikossa on 400 ääntä. Nuo äänet ovat siis vielä laskematta, mutta 6 000 muuta ääntä on laskettu.

Miettinen korosti, että kukaan ei vielä tiedä vaalin lopputulosta - eivät edes ääntenlaskijat, jotka odottavat loppuja ääniä.

Miettisen puheenvuorosta selvisi, että jonkun oli pitänyt lähteä Tampereen puoluekokouksesta Helsinkiin hakemaan äänilaatikkoa. Siksi laskenta on viivästynyt peräti neljä tuntia. Kenelläkään Helsingissä ei ollut puoluetoimiston avaimia.


Puolueen uuden puheenjohtajan uskotaan olevan selvillä kello 19.

— Demokratian toteutuminen ottaa aikaa, mutta se aika kannattaa ottaa, Miettinen sanoi.

Juttua täydennetty 18.54: Äänilaatikon hakijan täytyi ajaa Tampereelta Helsinkiin, koska kenelläkään Helsingissä ei ollut puoluetoimiston avaimia.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.