MTK-Punkaharju juhli - Vaaran osakaskunta sai yllätyspalkinnon

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n Punkaharjun-yhdistys juhli eilen 70-vuotispäiväänsä.

Soila Puurtinen

Jouko, Johanna ja Pentti Tynkkynen edustivat Vaaran osakaskuntaa juhlassa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n Punkaharjun-yhdistys juhli eilen 70-vuotispäiväänsä.

Punkaharjulla Tynkkylän lomaniemessä pidetyssä tilaisuudessa vieraili puhumassa muun muassa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

MTK:n Etelä-Savon liiton puheenjohtaja Juha Paajanen kertoo, että MTK-Punkaharjun toiminta on ollut liiton näkökulmasta aktiivista.

— MTK-Punkaharjun ansioihin kuuluu esimerkiksi kuntaliitossopimukseen tehty merkintä siitä, että alueen ympäristösäädökset pidetään lakien mukaisina eikä niitä tiukenneta, Paajanen kertoo.

Juhlan loppupuolella MTK-Punkaharju myönsi yllätyspalkinnon Vaaran osakaskunnalle.

MTK-Punkaharjun puheenjohtaja Kirsti Laamanen kertoo, että Maaseutu eläväksi -palkinto on kertaluontoinen tunnustuspalkinto, jolla on tarkoitus nostaa esille Vaaran osakaskunnan tekoja punkaharjulaisen Vaaran kylän asukkaiden ja ylipäätään maaseudulla asumisen hyväksi.

Vuonna 2002 osakaskunta osti Vaaran entisen kaupan. Hankerahoitusten ja kyläläisten talkootyön avulla kauppa kunnostettiin kylätaloksi.

Osakaskuntaa juhlassa edustaneet Jouko, Johanna ja Pentti Tynkkynen kertovat, että kylätalolla on järjestetty esimerkiksi kokouksia ja hirvipeijaisia. Talvikaudella talolla kokoontuu Linnalan opiston harrastuspiirejä ja seurakunnan perhekerho. Talolla myös on ammattikalastajille asianmukaiset tilat kalan käsittelylle.

Vaaran vuosittaisessa kesäjuhlassa on esiintynyt nimekkäitä muusikoita.

Tällä hetkellä Vaaran kylässä on kesken urheilukentän kunnostus.

Savonrannan, Savonlinnan ja Kerimäen MTK-yhdistykset yhdistyvät ensi vuoden alussa. Kirsti Laamasen mukaan Punkaharjun yhdistys pysyy toistaiseksi itsenäisenä.

Sanni Harmanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat