Vaatekauppias Jaana Kinnunen: "Jenni Haukion raskausajan tyyli on hiponut täydellisyyttä"

Arvokkaimpaan juhlaan presidentin puolison saattoi odottaa astelevan puvussa, joka on tyylikäs ja seesteinen. Muotitalo Pukin Jaana Kinnusen mielestä asussa voi tavoittaa myös häivähdyksen runollisuutta, kun kyse on Jenni Haukiosta. Haukio pukeutui vihreään, moderniin pukuun.

Soila Puurtinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä puoliso Jenni Haukio. Huakion puvun on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija Heidi Karjalainen 
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä puoliso Jenni Haukio. Huakion puvun on suunnitellut Vuoden nuori suunnittelija Heidi Karjalainen 

Jenni Haukion mammaeleganssi on ollut presidentin itsenäisyyspäivävastaanoton suuri arvoitus. Odotukset ovat olleet korkealla, sillä aivan viime päivinäkin rouva Haukio on edustanut hyvin tyylikkäänä niin arvovieraiden tapaamisissa kuin osallistunut kansallispuvussa valtakunnalliseen juhlakonserttiin.

— Haukion raskausajan pukeutuminen on hiponut täydellisyyttä. Hän on klassinen pukeutuja ja pysynee tyylilleen uskollisena, kehuu Muotitalo Pukin vaatekauppias Jaana Kinnunen Savonlinnasta.

Ennen Linnan juhlia Kinnunen arveli, että arvokkaimpaan juhlaan presidentin puolison voi odottaa astelevan puvussa, joka on tyylikäs ja seesteinen. 

Kinnunen osui veikkauksessaan oikeaan, sillä Haukio juhlii linnassa vihreässä, modernilinjaisessa puvussa.

Jaana Kinnunen aprikoi, että jos Haukion raskausajan vaatekaapista löytyisi enemmän suomalaista muotoilua, kuten Marimekkoa ja Andiataa, pukeutuminen olisi aivan viimeisen päälle onnistunutta.

Soila Puurtinen

Jaana Kinnunen arveli etukäteen, että Jenni Haukion puku voisi olla esimerkiksi sinistä samettia.
Jaana Kinnunen arveli etukäteen, että Jenni Haukion puku voisi olla esimerkiksi sinistä samettia.

Persoona näkyy pukeutumisessa linnassakin

Arvokkaassa juhlassa jokainen vieras pukeutuu alusasuja ja asusteita myöten tip-top, siitä Jaana Kinnunen on täysin varma.

— Kutsu on suuri kunnia, eikä auta ajatella, onko juhla-asulle mahdollisesti myöhempää käyttöä.

Asujen valintaan vaikuttaa hänen mielestään hyvin vahvasti jokaisen oma maku ja persoona. Naisilla on tähän enemmän vaihtoehtoja, mutta miehiä sitoo enemmän etiketti, jota muutamat pop-artistit ovat kuitenkin koetelleet.

Persoona näkyy siinä, että toiset haluavat kantaa näyttäviä pukuja ja jopa hätkähdyttääkin, ja toiset taas haluavat pysytellä vähän sivummalla.

Ratkaisuja ei sanele niinkään ikä, sillä myös iäkkäämmät naiset saattavat olla mieltyneitä esimerkiksi rohkeisiin kaula-aukkoihin.

— Kokonaisuuden tulee olla hyvän maun mukaista, kun ollaan presidentin vastaanotolla ja suurennuslasin alla.

Jaana Kinnunen naurahtaa ehdottomasti seuraavansa televisiolähetystä linnanjuhlista.

— Ystävät tulevat juhlimaan. Ensin aamupäivällä urheillaan ja ohjelmassa on perinteistä suomalaista hiihtoa ensilumen ladulla Tanhuvaarassa. Alkuillasta käymme katsomassa ilotulituksen ja sen jälkeen miehet kokkaavat, ja me naiset voimme seurata juhlavastaanoton pukuloistoa.

Luetuimmat

Kommentoidut