Linnalan opistolla jaettiin keskiviikkona tunnustuksia — Vanhasta tavasta poiketen mukana oli nyt useampia tunnustuksen saajia

Linnalaa pidetään joustavana ja monipuolisena oppilaitoksena. Linnalan leikkikoulun ja musiikkiopintojen kytkeminen toisiinsa ilahduttaa lasten vanhempia.

Tuija Pauhu

Pianonsoiton tuntiopettaja Marjukka Mykkänen, opiskelija Jukka Kaukio, Seniorikeskuksen pitkäaikainen asiakas Kyllikki Forss ja Anu Hänninen tyttärensä Lotan kanssa olivat ottamassa vastaan Linnalan Opiston myöntämiä tunnustuksia.
Pianonsoiton tuntiopettaja Marjukka Mykkänen, opiskelija Jukka Kaukio, Seniorikeskuksen pitkäaikainen asiakas Kyllikki Forss ja Anu Hänninen tyttärensä Lotan kanssa olivat ottamassa vastaan Linnalan Opiston myöntämiä tunnustuksia.

Linnalan Opisto Savonlinnassa palkitsi keskiviikkona opiston toiminnassa ponnekkaasti mukana olleita henkilöitä.

Palkituiksi tulivat vuoden opiskelija ja vuoden opettaja. Aikaisempien vuosien käytännöstä poiketen julkistettiin nyt myös Linnalan Leikkikoulun vuoden perhe ja Linnalan seniorikeskuksen vuoden asiakas.

Tilaisuus oli Linnalan juhlavuoteen kuuluva kutsutapahtuma. Vuoden opiskelijana palkittiin Jukka Kaukio ja Vuoden leikkikouluperheenä Anu ja Janne Hännisen perhe, joka on ollut Linnalan Leikkikoulun pitkäaikainen asiakasperhe.

Myös Vuoden 2018 Linnalan Seniorikeskuksen asiakas julkistettiin. Hän on Kyllikki Forss, joka on osallistunut seniorikeskuksen toimintaan jo yli 30 vuoden ajan.

Valitsijat kiittivät Forssin myönteistä asennetta ja sitä, kuinka hienosti hän osaa tiedostaa sosiaalisen yhteenkuuluvuuden merkityksen.

Vuoden 2018 Linnalan opiston opettajan kunniakirjan otti vastaan pianonsoiton tuntiopettaja Marjukka Mykkänen. Linnalan Setlementti ry. täyttää tänä vuonna 80 vuotta.

Jukka Kaukion asenne erityisesti tietotekniikan opiskeluun on ollut valitsijoiden mukaan todella aktiivinen. Kaukion olemus on luonut myös hyvää yhteishenkeä ja tuonut jämäkkyyttä opintoryhmiin.

Kaukio on asenteellaan toteuttanut suomalaisessa yhteiskunnassa lanseerattua lausetta ja toivetta siitä, jonka mukaan elämän tulisi olla jatkuvaa opiskelua.

Marjukka Mykkänen on toiminut pianonsoiton tuntiopettajana Linnalan opistossa syksystä 1995 alkaen.

Mykkänen kertoo viihtyneensä työssään pitkään, koska pianonsoiton tuntiopettajan työ on tuntunut hänestä mielekkäältä ja monipuoliselta.

— Nuo perusajatukset syntyvät vuorostaan siltä pohjalta, että olen saanut aina opettaa eri-ikäisiä oppilaita. Oppilaiden kautta olen saanut itselleni samalla paljon vinkkejä, millaista musiikkia milloinkin halutaan opiskella.

Mielekästä on Mykkäsen mukaan sekin, että opiskelijoiden lähtötasot opiskeluun vaihtelevat paljon.

— Se tekee opettamisesta mielenkiintoista.

Tunnustusta annettaessa todettiin, että Mykkänen huolehtii myös omasta soittotaidostaan.

Hän kertookin, että hänellä on tiettyjä säveltäjiä, joiden tekemää musiikkia hän harjoittelee vapaa-aikanaan.

— Soitan myös urkuja, koska toinen ammattini on kanttori. Olen toiminut toimituskanttorina tarvittaessa Savonlinnan seurakunnassa.

Mykkänen opiskelee itsekin laulamista Linnalan opistossa ja jonkin verran viulunsoittoakin.

Yhteistyö on toiminut aina mutkattomasti

Tunnustuksen saaneen Hännisen perheen äiti Anu Hänninen sanoo, että leikkikoulu on tarjonnut lapsille upealla tavalla musiikinopetusta.
— Tyttäremme Laura on alakoulun toisella luokalla ja hän on aloittanut pianonsoiton opiskelun Linnalassa. Leikkikouluikäinen Lotta on myös päässyt leikkikoulussa soittotunneille, mikä on tosi hienoa.

Laura on ollut Linnalan Kuvataidekoulunkin oppilas ja Lottakin kertoo haluavansa mennä kuvataidekouluun.

Anu Hännisen mukaan Linnalan opisto on savonlinnalaisille tärkeä paikka. Opiston ja perheen yhteistyö on ollut mutkatonta ja joustavaa.

— Asiat ovat sujuneet aina sovitusti. Hienoa sekin, että leikkikoulussa painotetaan englannin kieltä.

Perheen Leo-poika on vuosi ja kolme kuukautta vanha. Leo aloittaa leikkikoulun ensi vuoden alussa.