Savonlinnassa on nyt töitä — " Vienti vetää, ja sen vaikutukset näkyvät myös Savonlinnan seudulla", sanoo kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander

Savonlinnan seudulla tarvitaan osaavaa työvoimaa valmistavaan teollisuuteen ja asiantuntijatehtäviin. Rekrytointikoulutus on päivän sana.

Antti Varonen

Muun muassa UPM kouluttaa vaneritehtaalleen uusia ammattilaisia yhteistyössä Samiedun kanssa. (Arkistokuva)
Muun muassa UPM kouluttaa vaneritehtaalleen uusia ammattilaisia yhteistyössä Samiedun kanssa. (Arkistokuva)

Työllisyys on kohentunut Savonlinnassa. Savonlinnan työttömyysaste oli 11 prosenttia elokuussa 2018, kun se vuosi sitten elokuussa oli 13,4 prosenttia.

Savonlinnassa oli elokuussa työttömiä työnhakijoita oli 1 693. Viime vuoden elokuuhun verrattuna työttömien määrä on vähentynyt 378 henkilöllä.

— Vienti vetää, ja sen vaikutukset näkyvät myös Savonlinnan seudulla, sanoo kaupungin elinkeinojohtaja Janne Weander.

Weanderin mukaan työpaikkojen määrän kasvu on ollut tasaista eri aloilla mutta etenkin teollisuudessa.

— Yritykset ovat tehneet investointipäätöksiä ja järjestäneet rekrytointikoulutusta yhdessä Samiedun kanssa, Weander sanoo.

Rekrytointikoulutuksia ovat järjestäneet muun muassa UPM sekä pienet ja keskisuuret yritykset, kuten Esmarin. Työllistyneitten joukossa on myös alanvaihtajia.

— Meillä on positiivinen ongelma. Osaavaa työvoimaa tarvitaan valmistavaan teollisuuteen ja asiantuntijatehtäviin.

Positiivista ongelmaa Weanderin mukaan ratkaistaan jatkamalla tiivistä koulutusyhteistyötä oppilaitosten ja yritysten kesken sekä viestittämällä myös seudun ulkopuolelle, että Savonlinnan seudulla on nyt töitä.

Työttömyys alimmillaan kymmeneen vuoteen

Työttömyys jatkaa laskuaan koko Etelä-Savossa. Työttömyys on nyt alimmillaan kymmeneen vuoteen, kertoo Etelä-Savon ely-keskus. Savonlinnan työttömyysprosentti on maakunnan korkein, vaikka tilanne on Savonlinnassakin kohentunut.

Tilastotapojen muutokset ja väestön muuttoliike selittävät tilastojen kohenemista osittain mutta eivät kokonaan.

Savonlinnassa työvoiman määrä on vuodessa vähentynyt vain sadalla. Työvoimaan kuuluvia ihmisiä — työllisiä tai työttömiä — oli Savonlinnassa 15 401 elokuussa 2018.

Erilaisissa TE-toimiston tukitoimissa Savonlinnassa on 38 ihmistä vähemmän kuin vuosi sitten.

Uusimmat uutiset