Rauhalinnan ostaminen kaupunginhallituksen ja valtuuston mietittäväksi — Tekninen lautakunta tahtoo virkamiehille rahaa huutokauppaa varten

Kaupungin tarkoitus on kaavoittaa Rauhalinnan ja Lehtiniemen alueet ja markkinoida kokonaisuutta investoreille.

Soila Puurtinen

Rauhalinnan suojeltu pitsihuvila ja 65 hehtaaria maata myydään perinteisessä vasarahuutokaupassa ennen juhannusta.
Rauhalinnan suojeltu pitsihuvila ja 65 hehtaaria maata myydään perinteisessä vasarahuutokaupassa ennen juhannusta.

Savonlinnan kaupunginhallitus ja kaupunginvaltuusto pääsevät miettimään, yrittääkö kaupunki huutaa Rauhalinnan alueen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan pitsihuvilan omistukseensa ensi kesänä.

Ulosottovirasto myy Rauhalinnan ennen juhannusta perinteisessä vasarahuutokaupassa. Tekninen lautakunta esittää, että virkamiehillä olisi huutokauppaan astellessaan lupa käyttää 600 000 euroa.

Kaupunki osti tammikuussa nettihuutokaupasta Lehtiniemen tilan 156 000 eurolla. Lehtiniemi sijaitsee Rauhalinnan rajanaapurina.

Rauhalinna ja Lehtiniemi on ulosmitattuina liikemies Veikko Heinosen velkojen panttina.

Kaupungin tarkoitus on kaavoittaa Rauhalinnan ja Lehtiniemen alueet ja markkinoida kokonaisuutta investoreille. Kokonaisuudella uskotaan olevan merkittävä vaikutus alueen matkailuelinkeinolle.

Rauhalinnan alue koostuu kolmesta tilasta, joiden pinta-ala on yhteensä 65 hehtaaria. Yhdellä tiloista sijaitsee suojeltu pitsihuvila.

Heinonen osti Rauhalinnan alueen valtion Kapiteelilta alle 975 000 eurolla vuonna 2001. Silloin kauppahinta tosin laskettiin vielä markoissa.

Vuonna 2001 kaupunki päätti olla käyttämättä etuosto-oikeutta kauppaan. Lain mukaan kaupungilla ei ole etuosto-oikeutta, jos joku muu ostaa kiinteistön pakkohuutokaupassa.

Seuraava kaupunginvaltuuston kokous on 25.3. Kenties Rauhalinnasta puhutaan jo silloin.