Hanna Kosonen kävi koronatestissä – Eduskunnan työterveyshuolto antoi ohjeet Mikkelin tartuntatilanteen takia

Keskustan ja kokoomuksen puoluekokousedustajille on välitetty Essoten suositus, jonka mukaan keskikaupungilla käyneitten pitää välttää sosiaalisia kontakteja

Paula Pohjamo

Kansanedustaja Hanna Kosonen kävi koronatestissä Mikkelin tautitilanteen takia.
Kansanedustaja Hanna Kosonen kävi koronatestissä Mikkelin tautitilanteen takia.

Kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) on tällä hetkellä etätöissä, koska hän liikkui Mikkelin keskustassa lauantaina ja maanantaina.

– Sain eduskunnan työterveyshuollosta ohjeet käydä testissä ja olla karanteenissa negatiiviseen tulokseen asti. Eduskunnassa toimitaan erityisellä huolellisuudella näissä tilanteissa, Kosonen sanoo.

Kosonen huomauttaa, että etätyö on tällä hetkellä yleisin työtapa ilman erityistä korona-altistusepäilyäkin.

Kosonen oli keskusten puoluekokousedustajana Mikkelin etäkokouspisteessä.

Mikkelissä on tällä viikolla torstaiaamuun mennessä todettu 23 tartuntaa. Ne kaikki liittyvät saman tartuntaketjuun, jossa tartunnan saaneet ovat Jukureiden U20-liigajoukkueen pelaajia tai heidän lähipiiriään. Essote suosittelee, että viikonloppuna Mikkelin keskustassa liikkuneet välttäisivät sosiaalisia kontakteja ainakin viikon verran.

Viikonlopun aikana monet sittemmin tartunnan saaneiksi todetuista liikkuivat lieväoireisina tai oireettomina lähes kaikissa Mikkelin keskustan ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa.

Mikkelissä oli perjantaina ja lauantaina keskustan ja kokoomuksen puoluekokousten etäpisteet. Kokoomuksen puoluekokoukseen saivat Mikaelin etäpisteessä halutessaan osallistua Kaakkois-Suomen ja Savo-Karjalan piirin kokousedustajat. Keskustan puoluekokoukseen saivat ammattioppilaitoksen tiloissa osallistua Etelä-Savon ja Itä-Savon piirien edustajat.

Kokoomuksen ja keskustan piiritoimistoista kerrotaan, että kokousväelle ja talkoolaisille välitettiin Essoten suositus sosiaalisten kontaktien välttämisestä, jos on liikkunut Mikkelin kaupungin keskustassa.

Kummassakaan puolueessa ei uskota kokousväen altistuneen laajasti koronavirukselle. Kokousedustajat pysyivät varsin tiiviisti kokouspaikoilla, joissa myös ruokailut järjestettiin.