Savonlinnaan nimitettiin uusi nuorisovaltuusto – Katso valittujen nimet tästä

Nuorisovaltuuston vaalit pidettiin kouluissa syys–lokakuun vaihteessa. Sivistyslautakunta nimitti valtuuston vaalin tuloksen pohjalta.

Harri Teitto

Nuorisovaltuusto tuo nuorten ääntä päätöksentekoon.
Nuorisovaltuusto tuo nuorten ääntä päätöksentekoon.

Savonlinnaan on valittu uusi nuorisovaltuusto kahdeksi vuodeksi. Nuorisovaltuuston toimikausi päättyy syyskuun lopussa 2020.

Uuteen nuorisovaltuustoon kuuluvat Mikko Eronen Lyseon lukiosta, Vili Hämäläinen Taidelukiosta, Jesse Kiuru Lyseon lukiosta, Maisa Kulmala Mertalan koulusta, Saara Laukkanen Punkaharjun koulusta, Sonja Orlova Talvisalon koulusta, Jan Puustinen Taidelukiosta, Iida Rissanen Talvisalon koulusta, Jonas Ronkanen Mertalan koulusta, Kata Räsänen Kerimäen koulusta, Lotta Silvennoinen Punkaharjun koulusta sekä Jonne Turunen ja Noora Mononen Samiedusta.

Nuorisovaltuuston vaalit pidettiin kullakin koululla syys–lokakuun vaihteessa. Sivistyslautakunta vahvisti vaalin tuloksen eli nimitti nuorisovaltuuston virallisesti torstaina.

Savonrannan koululla ja nuorisotiloilla ei ole nuorisovaltuustossa edustajaa, koska kummastakaan ei ilmoittautunut yhtään ehdokasta.

Uuden nuorisovaltuuston ensimmäisen kokouksen ajankohtaa ei vielä ole päätetty. Ensimmäisessä kokouksessaan nuorisovaltuusto valitsee itselleen puheenjohtajan, varapuheenjohtajat ja sihteerin.

Ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle sivistyslautakunnan puheenjohtaja.

Nuorisovaltuusto tuo nuorten näkökulmaa päätöksentekoon – Nuorisovaltuusto perustuu lakiin

Nuorisovaltuuston tehtävänä on toimia sivistyslautakunnan alaisena nuoria koskevien asioiden asiantuntija- ja yhteistyöelimenä.

Nuorisovaltuusto myös edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Savonlinnassa sekä on nuorille vaikuttamiskanava heitä koskevissa asioissa.

Nuorisovaltuusto tuo nuorten näkökulmaa esille kaupungin asioiden valmisteluvaiheessa.

Nuorisovaltuusto perustuu kuntalakiin. Lain mukaan kunnassa on oltava nuorisovaltuusto tai muu vastaava nuorten vaikuttajaryhmä.