Sulkavan nuorin kuntavaaliehdokas ei kannata puoluetta, jonka listoilla on

Eero Sinkkonen lähti ehdokkaaksi puhuakseen nuorten puolesta, kun häntä ehdokkaaksi pyydettiin.

Vaalikoneeseen on vastannut yhteensä 259 ehdokasta Savonlinnasta, Enonkoskelta, Parikkalasta, Sulkavalta ja Rantasalmelta.
Vaalikoneeseen on vastannut yhteensä 259 ehdokasta Savonlinnasta, Enonkoskelta, Parikkalasta, Sulkavalta ja Rantasalmelta.

Sulkavan nuorin kuntavaaliehdokas, opiskelija Eero Sinkkonen, 19, saattaa harkita valtuustoryhmän vaihtamista, jos hänet valitaan kuntavaaleissa valtuustoon.

Sinkkonen on ehdokkaana kokoomuksen listalla.

Sinkkonen sanoo, että hän ei varsinaisesti kannata mitään puoluetta eikä ole minkään puolueen jäsen. Hän lähti ehdokkaaksi puhuakseen nuorten puolesta, kun häntä ehdokkaaksi pyydettiin.

Pohdiskeltuaan puolueasiaa tarkemmin Sinkkonen olisi halunnut perua ehdokkuutensa, mutta ehdokashakemusten jättämisen määräaika oli päättynyt eikä ehdokkuutta enää vaalilain mukaan voinut perua.

Jos Sinkkonen tulisi valituksi ja jos hän päätyisi vaihtamaan valtuustoryhmää, hän vaihtaisi SDP:n ryhmään. Toisaalta hän sanoo, että Sulkavalla ei ole niin väliä, mitä puoluetta edustaa.

Kokoomuksella on Sulkavalla viisi ehdokasta, joista Sinkkonen on ainoa alle 30-vuotias ja ainoa miespuolinen.

Yhteensä eri puolueilla on Sulkavalla viisi alle 30-vuotiasta ehdokasta.

Kuntavaaleissa äänet lasketaan puolueittain ja valtuustopaikat jaetaan sen mukaan. Sinkkoselle annetut äänet kartuttavat siis kokoomuksen äänisaalista ja vaikuttavat kokoomuksen valtuutettujen valtuustopaikkojen määrään.

Toisaalta puolueen saamat paikat jaetaan ehdokkaiden kesken sen mukaan, ketkä heistä ovat saaneet eniten ääniä. Jos nuorten ääniä keskittyy Sinkkoselle, hän saattaa saada valtuustopaikan, jonka joku kokoomuslainen joka tapauksessa saisi.

Sinkkosta kysyi ehdokkaaksi Marttiina Sihvola, joka itsekin on kokoomuksen ehdokas. Kun Sinkkonen tuli katumapäälle, Sihvola sopi hänen kanssaan, että Sinkkosen ei tarvitse tehdä vaalityötä, jos hän ei halua.

— Tottakai hän päättää sen itse. Olen kannustanut häntä kertomaan, miten hän haluaisi esimerkiksi nuorten asioita Sulkavalla edistää, Sihvola sanoo.

Sihvola on myös kertonut Sinkkoselle, että kokoomuksella ei ole Sulkavalla ryhmäkuria.

— Sulkavalla hoidetaan Sulkavan asioita, sulkavalaisten parhaaksi. Asioista keskustellaan ryhmässä, mutta kenenkään ei tarvitse äänestää vastoin oman sydämensä ääntä, Sihvola sanoo.

Sinkkonen ei antanut haastattelua Itä-Savon sarjaan, jossa haastateltiin alle 25-vuotiaita ehdokkaita eri kunnissa. Nyt hän kysyttäessä suostui kertomaan syyn siihen, miksi ei antanut haastattelua.

Korjattu Sinkkosen ikä 1.4. kello14.37

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Uusimmat uutiset