Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen lähtee eduskuntavaaliehdokkaaksi: "Vahvaa alueellista edunvalvontaa tarvitaan sote-ja maakuntauudistusten myllerryksessä"

Savonlinnalainen Anna-Kristiina Mikkonen asettuu ehdolle reilun vuoden päästä järjestettävissä eduskuntavaaleissa.

Soila Puurtinen

Eduskuntavaaliehdokkaaksi lähtevä Anna-Kristiina Mikkonen toimii toista kautta Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.
Eduskuntavaaliehdokkaaksi lähtevä Anna-Kristiina Mikkonen toimii toista kautta Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Savonlinnan Työväenyhdistys ry:n yleinen 27. helmikuuta järjestetty kokous asetti eduskuntavaaliehdokkaakseen yhdistyksen varapuheenjohtajan ja Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Anna-Kristiina Mikkosen (sd.), kertoo yhdistys tiedotteessaan.

Mikkonen on 33-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, joka toimii Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä. Hän on neljättä kautta Savonlinnan kaupunginvaltuustossa ja toista kautta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Mikkonen nostaa eduskuntavaalien teemoikseen koulutuksen varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen, seutukaupunkien aseman vahvistamisen ja alueellisen edunvalvonnan.

— Maksuton varhaiskasvatus ja oppivelvollisuuden pidentäminen toiselle asteelle takaa nuorille paremmat tulevaisuuden näkymät. Laadukkaaseen koulutukseen panostamalla pidetään kaikki mukana. Vahvaa alueellista edunvalvontaa tarvitaan sote-ja maakuntauudistusten myllerryksessä, sanoo Mikkonen tiedotteessa.

Hyvissä ajoin ennen vaaleja

Savonlinnan Työväenyhdistys piti tärkeänä asettaa Anna-Kristiina Mikkonen ehdokkaaksi juuri nyt, kun seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa hieman yli vuosi.

— Kansalaisten on hyvä tietää Anna-Kristiinan ehdokkuudesta jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Suomalainen.

Suomalainen toteaa tiedotteessa, että Savonlinnan seutu on saanut karmaisevasti kokea, miten ikävällä tavalla maan nykyinen hallitus on kohdellut koulutusta ja opiskelijoita sekä maan tasapuolista kehittämistä.

— On selvää, että tällaiseen menoon on saatava muutos, eikä tuo muutos tapahdu ilman politiikan sisällön ja kansanedustajien vaihdosta. Muutos parempaan on välttämätön ja se tapahtuu vain vaihtamalla hallituspuolueita ja vaalipiirin kansanedustajia, perustelee Suomalainen muutoksen tarvetta.

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään 14. huhtikuuta 2019 ja niissä valitaan kansanedustajat eduskuntaan vaalikaudelle 2019–2023.