Savonlinnan Marski Data hakee yrityssaneeraukseen — Syy on yritykseen kohdistunut petos

Yritys kertoo tiedotteessaan, että venäläiset matkailijat ovat huijanneet yritystä väärennetyillä tullileimoilla. Nyt verottaja perii arvonlisäveron palautuksia itselleen.

Vesa Vuorela

Esitutkinnan yhteydessä on kuultu myös Marski Data Oy Savonlinnan hallituksen puheenjohtajaa Armi Salo-Oksaa.
Esitutkinnan yhteydessä on kuultu myös Marski Data Oy Savonlinnan hallituksen puheenjohtajaa Armi Salo-Oksaa.

Marski Data Oy Savonlinna jätti torstaina yrityssaneeraushakemuksen.
Syy on yritykseen kohdistunut petos ja siitä aiheutuneet veroseuraamukset, kertoo yritys tiedotteessaan.

Yrityksen mukaan matkailijamyyntimenettelyn asiakkaana olleet venäläiset matkailijat ovat huijanneet Marski Data Savonlinnaa väärennetyillä tullileimoilla. Viranomaiset tutkivat parhaillaan rikosta.

Yhtiö on palauttanut asiakkaille arvonlisäveroja asiakirjojen perusteella. Asiakirjat ovat jälkikäteen osoittautuneet väärennetyiksi.

Verottaja perii petoksen perusteella maksettuja arvonlisäveron palautuksia itselleen. Perinnän vuoksi yhtiön on pakko hakeutua saneeraukseen.

Toiminta kannattaa

Liiketoiminta itsessään on kannattavaa ja yhtiö pyrkii jatkamaan toimintaansa Savonlinnassa.

— Olisi kohtuutonta, jos joutuisimme lopettamaan toimintamme tämän petoksen ja mielestämme perusteettomien perintätoimien takia, toteaa Marski Data Oy Savonlinnan toimitusjohtaja Toni Nuopponen.

Yhtiö on tehnyt verottajan päätöksestä oikaisuvaatimuksen verotuksen oikaisulautakunnalle. Prosessia jatketaan tarvittaessa hallinto-oikeuteen ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen, sillä Marski Data Oy Savonlinna katsoo toimineensa oikein, vilpittömästi ja hyvässä uskossa.

Sitoutunut alueeseen

Väärennysvyyhtiin liittyvän käynnissä olevan Tullin esitutkinnan yhteydessä myös Marski Data Oy Savonlinnan hallituksen puheenjohtajaa Armi Salo-Oksaa on kuultu.

— Yhtiö on joutunut rikoksen kohteeksi eikä ole toiminut vilpillisesti. Autan jatkossakin kaikkia viranomaisia parhaan kykyni mukaan, sanoo Salo-Oksa.