Nätkin koulun väistötilojen murto ja apteekkimurto oikeudessa – Käräjäsalissa alettiin käsitellä viittätoista eri syytettä

Päätekijälle vaaditaan rangaistusta myös ryöstöstä. Huumeet kuuluivat niin ikään kuvaan.

arkisto/ilpo kekki

Lakia luetaan käräjillä Savonlinnassa viime vuonna rikoksia tehneille neljälle henkilölle. Yhdelle syytetylle vaaditaan ehdotonta vankeutta.
Lakia luetaan käräjillä Savonlinnassa viime vuonna rikoksia tehneille neljälle henkilölle. Yhdelle syytetylle vaaditaan ehdotonta vankeutta.

Syyttäjä vaatii kolmelle vastaajalle ehdollista ja yhdelle vastaajalle ehdotonta vankeutta porukan Savonlinnassa viime kesänä ja alkusyksystä junailemista lukusista rikoksista.

Erityisen moneen rikokseen syyttäjä katsoo syyllistyneen miehen, jolle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta. Hän on syytteessä muun muassa monista varkauksista.

Raskain tätä miestä koskeva rikosnimike on ryöstö, mutta syyttäjä luki ryöstölle myös vaihtoehtoisen, lievempiä rikosnimikkeitä koskevia syytteitä.

Ryöstössä oli kyse siitä, että vastaaja oli yrittänyt anastaa lompakon käyttäen väkivaltaa. Hän oli murtautunut autoon, ottanut sieltä lompakon, kun asianomistaja oli tullut yllättäen paikalle. Mies piti lompakon halussaan, ja pyrki pääsemään sen omistajasta eroon potkimalla ja hakkaamalla häntä. Hän oli myös yrittänyt purra asianomistajaa.

Viime kesänä sama mies oli syytteen mukaan murtautunut toisen miehen kanssa Kerimäen apteekkiin rikkomalla liikkeen ulko-oven kaksinkertaisen ikkunalasin vasaralla. Miehet anastivat yli 500 tablettia ja ainakin 200 millilitraa erilaisia lääkkeitä, joista merkittävä osa oli huumausaineeksi luokiteltavia.

Varkaussyytteen lisäksi heille luettiin tässä yhteydessä syytteet huumausainerikoksesta. Päätekijälle luettiin huumausainerikoksesta toinenkin syyte, joka koski kannabista.

Sama päätekijä oli yhdessä erään naisen kanssa murtautunut viime elokuussa Nätkin koulun väistötiloihin Kuninkaankartanonmäellä. Koululta varastettiin huomattava määrä omaisuutta ennen muuta elektroniikkaa kuten kameroita ja tietokoneita. Omaisuuden arvoksi arvioidaan oikeuden pöytäkirjoissa noin 7000 euroa.

Edelleen sama päätekijä oli murtautunut pakettiautoon, josta hän oli anastanut ison määrän arvokkaita työkaluja. Asianomistajan mukaan niiden arvo oli noin 9000 euroa.

Koko jutussa luettiin kaikkiaan viisitoista syytettä. Joukkoon mahtui lisäksi näpistys ja varkauksia. Syytteeseen joutunutta naista vastaan nostettiin syyte myös kätkemisrikoksesta.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut