Kerimäen joulumessuilla on taas kattaukset kohdillaan — Joulupukki toivoi näkevänsä hymyileviä ihmisiä ja toivotti iloista joulunodotusaikaa kaikille

Näyttävällä joulumessutapahtumalla on merkitystä myös paikallisten ihmisten identiteetille. Savonlinnan seudun yrityksiltä on saatu viime aikoina paljon myönteisiä ja merkittäviä uutisia.

Soila Puurtinen

Viisivuotias Hilla Huttunen Anttolasta kävi kertomassa joulupukille, että hän haluaisi pukin tuovan hänelle slimea ja autoja Pets-nukelle.

Joulupukki saapui Kerimäen joulumessuille jo heti tapahtuman alkuun messujen virallisia avajaispuheita kuuntelemaan.

Joulupukki toivoo, että joulunodotus sujuu kaikilta kaupunkilaisilta mukavissa tunnelmissa ja hymy huulessa.

Iloiset tunnelmat ja hymyilevät ilmeet saavat joulupukin mielestä jatkua mieluusti aina vuodenvaihteeseen asti ja mikseipä tulevalle vuodellekin.

Hymyilevissä tunnelmissa Kerimäen joulumessut lauantaina alkoivatkin. Kerimäen Yrittäjien puheenjohtaja Satu Jalvanti–Hannikainen ja messupäällikkö, yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Timo Viro iloitsivat, kuinka paljon paikallisella yhteistyöllä on saatu aikaan taas näkyvää jälkeä messujen järjestelyissä.

— Kiitos kaupungille tietysti siitä, että messujen pitämiseen saadaan kaupungilta avustusta. Järjestelyihin ottaa pääjärjestäjän eli yrittäjäyhdistyksen lisäksi erityisen vahvasti osaa myös puolen kymmentä paikallista toimijaa, jotka ansaitsevat suuren kiitoksen tässä vaiheessa, Jalvanti–Hannikainen sanoo.

Soila Puurtinen

Krista Hirvonen ja Alina Kemppainen ovat valmistaneet messuille upeita piparkakkutaloja ja kirkonkin. - Kaikkiaan valmistukseen käytettiin 30 kiloa taikinaa, naiset kertoivat.

Soila Puurtinen

Marianne Kukkonen oli messuilla ihan varmasti nuorimman messuvieraan kanssa. Kaksi viikkoa vanha tytär torkahteli Kukkosen kantorepussa.

Messujen kanssa touhuaminen alkaa alkusyksystä.

— Kaksi viikkoa ennen messujen avaamista on töitä ainakin minulla riittänyt yötä päivää. Tänä vuonna yhteistyö messujen järjestelyissä on kumppaneiden kanssa sujunut hienosti, kiittelee niin ikään Timo Viro.

Mikko ja Emilia Haarasen perhe oli käymässä messuilla ensimmäistä kertaa. Emilia Haaranen sanoi, että hän ajatteli ostaa paikallisia joulutuotteita omaan kotiin, mutta oli messuilta pian jo yksi joululahjakin löytynyt pukinkonttiin.

Kaksiviikkoisen tyttärensä kanssa messuille saapunut Marianne Kukkonen suunnitteli hankkivansa kotiin paikallisesti valmistettuja joulukoristeita, ja tehdä ehkä muitakin jouluisia löytöjä.

— Joululahjojen hankkiminen on sen sijaan jo niin hyvällä mallilla, ettei niitä tarvitse joulumessuilta haeskella, Kukkonen kertoi.

Kerimäen 34. joulumessut avasi virallisesti Satu Jalvanti–Hannikainen ja Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine.

Yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja muistutti siitä, kuinka monien harrastuksien pariin kerimäkeläiset pääsevät osallistumaan Kerimäellä lyhyiden välimatkojen päässä.

— Meillä on täällä omasta takaa paljon monenlaisia harrastusryhmiä. Eikä välimatka kaupunkikeskukseen ole pitkä, jos jotakin haluaa sielläkin käydä harrastamassa. Liikenneyhteydetkin Savonlinnan kaupunkikeskustaan ovat nykyisin hyvät, Jalvanti–Hannikainen sanoi.

Kaupunginjohtaja Janne Laineen mielestä Kerimäen yli 30 vuotta vuotta jatkuneilla joulumessuilla on kaupallisen merkityksen lisäksi myös pehmeämpiä arvoja ja tavoitteita.

— Tapahtuma on kerimäkeläisille tärkeä kohtaamispaikka, ja messuilla on ihan varmasti iso merkitys paikallisten asukkaiden identiteetille, Laine arvioi.

Soila Puurtinen

Kerimäen joulumessuille tultiin oikein isolla porukalla. Ronja Ristola, Mikko Haaranen sylissään Santeri Haaranen, Miio Ristola ja Emilia Haaranen tykkäsivät messujen tunnelmasta.    

Soila Puurtinen

Kerimäen Yrittäjien puheenjohtaja Satu Jalvanti–Hannikainen ja messupäällikkö, yrittäjäyhdistyksen varapuheenjohtaja Timo Viro ovat saaneet kokea messuja valmistellessaan, että yhteistyö Kerimäellä sujuu. 

Laine muistutti, että Kerimäellä ja muuallakin Savonlinnassa on juuri nyt monia esimerkkejä elinkeino- ja yritystoiminnan vilkastumisesta uusien investointien seurauksena. Erinomaisia esimerkkejä tästä ovat Puutaidon ja Sahakuution suunnitelmat.

— Punkaharjun Puutaito Oy alkaa valmistaa Kerimäellä kokonaisia puutalojen ja puukerrostalojen runkojärjestelmiä. Sahakuutiolla on sen sijaan suunnitteilla kuuden miljoonaan euron investoinnit Kerimäelle.

— Puualan investoinnit tietävät seudulle metsästä saatavien kantorahojen kasvua, mikä vilkastuttaa aluetaloutta, Laine muistutti.

Kaupunginjohtaja kiitti niin ikään Puruveden kunnostusta ajavan Pro Puruvesi ry:n taustalla olevia ihmisiä.
— He ovat tehneet sitkeästi tosi hienoa työtä.

Kerimäen Joulumessut ovat saaneet vuosi toisensa perään niin myyjät kuin messuvieraatkin liikkeelle. Messupäällikkö Timo Viro kertoo, että paikalle on saapunut jälleen noin viisikymmentä myyjää.

— Kaksipäiväisessä messutapahtumassa on viime vuosina käynyt 1700–1800 vierasta. Se on iso määrä kiinnostuneita.

Keskeisenä yhteistyökumppanina messujärjestelyissä on ollut mukana Savonlinnan kaupungin elinkeinotoimi ja omalla panoksellaan järjestelyihin osallistuvat muun muassa Keiku ry, Localhost ry ja Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

Messuovet aukeavat sunnuntaina 9.12. Kerimäen Liikuntahallilla klo 10.00. Sunnuntain ohjelmassa ovat myös palkitsemiset. Messuilla palkitaan Kerimäen vuoden urheilija ja julkistetaan Vuoden yksityisyrittäjä sekä Vuoden yrittäjä.