Kesäilta Kepessä -tapahtuma kannustaa tutustumaan naapureihin – Idea kyläjuhlaan syntyi kaipuusta yhteisöllisyyteen

Kellarpellossa järjestettävä tapahtuma osoittaa, että naapurustotapahtuman onnistuu pienellä vaivalla.

Kesäistä päivää vietetään Kellarpellossa torstaina.
Kesäistä päivää vietetään Kellarpellossa torstaina.

Kellarpellossa vietetään iltaa maanantaina 1.7. kyläjuhlan tunnelmissa. Kesäilta Kepessä on Sanna Kauppisen ideoima ja järjestämä tapahtuma Everlahden puistossa.

— Kellarpellossakin aina valitetaan että ei ole sitä ja ei ole tätä. Yhtenä aamuna sain idean, että järjestäisin tällaisen kesätapahtuman. Facebookin Puskaradiossa idea sai hyvän vastaanoton ja aloin siltä istumalta järjestämään.

Tärkeintä tapahtumassa on kesäillan viettäminen yhdessä kyläjuhlan tapaan. Kauppinen toivookin, että Everlahden puisto täyttyisi piknik-vilteistä ja ranta uimareista. Kesäillassa pääsee myös puistojumppaamaan, keppihevostelemaan, tutustumaan VPK:n kalustoon ja pomppimaan pomppulinnassa. Omia pihapelejä kuten mölkyn tai jalkapallon voi ottaa mukaan.

Toivoisin, että otettaisiin enemmän vastuuta oman alueen hyvinvoinnista. Luotaisiin sitä sellaista Savonlinnaa, missä halutaan asua. — Sanna Kauppinen

Uskallusta itse tekemiseen

Kauppinen on perheineen muuttanut Savonlinnaan kaksi ja puoli vuotta sitten Vantaalta. Hän on huomannut, että täältä puuttuu kokonaan rantakulttuuri. Rannalle ei mennä viettämään päivää, koska koti on niin lähellä vettä. Kyläjuhlan järjestäminen oli ratkaisu yhteisöllisyyden kaipuuseen.

— Toivoisin, että otettaisiin enemmän vastuuta oman alueen hyvinvoinnista. Luotaisiin sellaista Savonlinnaa, missä halutaan asua, Kauppinen painottaa.

Järjestämällä Kesäiltaa Kepessä Kauppinen haluaa herätellä Savonlinnan kaupunginosien naapuriyhteisöjä. Unelmana olisi, että tulevaisuudessa vietettäisiin myös syys- talvi ja kevätiltaa naapurustolla. Kauppinen toivoo, että myös muissa kaupunginosissa uskaltauduttaisiin järjestämään naapurustotapahtumia.

— Suurin osa tekemisistä kaatuu jossitteluun. Pelätään, ettei kukaan tule tapahtumaan tai, että sää ei suosi. Tapahtuman järjestämistä ei tarvitse ottaa niin vakavasti. Se joka yrittää, ansaitsee aina hatun noston, Kauppinen kannustaa.

Kesäiltaan Kepessä ovat tervetulleita kaikki myös muut kuin kellarpeltolaiset. Kauppinen muistuttaa, että tapahtumia järjestetään vain, jos niihin tulee kävijöitä.

— Kun joku viitsii järjestää jotain niin toivon, että toimintaa kannatettaisiin tulemalla myös paikalle.

Tapahtuma Facebookissa nimellä Kesäilta Kepessä.

Juttua muokattu 26.6. Tapahtuman ajankohta vaihdettiin torstaista maanantaiksi.