Nätkin koulun vanhempainyhdistys ry vaatii adressilla Nätkin koulun rakentamista vuonna 2020 ja asuinalueen alasajon lopettamista

Vanhempainyhdistyksen mukaan nykyinen väistötilaratkaisu ei ole kestävä.

Tiina Kukkonen

Nätkin koulun pihalla pidettiin vuosi sitten mielenilmaus pysyvän koulun puolesta. Arkistokuva.
Nätkin koulun pihalla pidettiin vuosi sitten mielenilmaus pysyvän koulun puolesta. Arkistokuva.

Nätkin koulun vanhempainyhdistys ry on laatinut adressin, jossa se vaatii Nätkin koulun rakentamista vuonna 2020 ja asuinalueen alasajon lopettamista. Adressin on allekirjoitettavana adressit.com-sivustolla.

– Savonlinnan kaupunki on ilmoittanut että Nätki saa oman koulunsa syksyllä 2021, vasta kolmen vuoden evakkotaipaleen jälkeen. Aikataulu on järkyttävä, sillä toista sataa lasta on nyt ilman koulua väistötiloissa jotka nekään eivät ole kunnossa. Koulu on kouluvalmistajien mukaan helposti mahdollista saada vielä tänä vuonna ja se on asetettava tavoitteeksi, vanhempainyhdistys kirjoittaa adressissa.

Vanhempainyhdistyksen mukaan kouluhankkeen eteneminen on erittäin tärkeää asukkaille muun muassa siksi, että lähikoulu on lasten oikeus.

– Koulu taas on kaupunginosan sydän, joka ylläpitää tulevaisuuden uskoa. Nyt lasten matka kouluun on noin kahdeksan kilometriä ja sen joutuu taittamaan bussikyydein yli 120 lasta joka koulupäivä. Oma lähikoulu on käyttökiellossa sisäilmaongelmien vuoksi.

Nätkin koulun vanhempainyhdistys myös mainitsee adressissa, ettei nykyinen väistötilaratkaisu ole kestävä, ja väistötilojen kunto aiheuttaa ongelmia. Useita luokkia on siirretty väistötiloista edelleen muiden koulujen tiloihin; evakosta evakkoon.

Vanhempainyhdistys pelkää myös asuntojen arvon romahtamista, mikäli alueella ei ole koulua.

– Jatkuva epävarmuus heikentää alueen veto- ja pitovoimaa ja asettaa kaupunginosan eriarvoiseen asemaan. Nätki on tuhansien asukkaiden kaupunginosa, jossa ennusteidenkin mukaan on lapsia myös jatkossa, adressissa todetaan.

Adressi luovutetaan päättäjille 17.2.2020.