Miten Ääslinnasta tehdään Jeeslinna?

Kansalaisillassa mietittiin, miten yhteisöllisyyttä voi Savonlinnassa kehittää.

Jaana Hänninen

 Kansalaisillassa mietittiin, miten yhteisöllisyyttä voi Savonlinnassa kehittää.
Kansalaisillassa mietittiin, miten yhteisöllisyyttä voi Savonlinnassa kehittää.

Saa nähdä, muuttuuko Ääslinna Savonlinnan uudessa kaupunkistrategiassa Jeeslinnaksi. Sellainen tavoite esiteltiin torstaina kansalaisillassa, jossa mietittiin keinoja yhteisöllisyyden kehittämiseksi. Illan oli kutsunut koolle kirkkoherra Sammeli Juntusen johtama strategiatyöryhmä.

Ääslinna on nuorehkojen savonlinnalaisten ikäluokkien kotikaupungistaan käyttämä nimitys, jonka työryhmä tulkitsee ilmentävän kotikaupungin vähättelyä ja väärää vaatimattomuutta.

Torstain kansalaisillassa oli työryhmäläisten lisäksi kymmenen kaupunkilaista. Kahdessa kahvipöydässä mietittiin keinoja yhteisöllisyyden kehittämiseksi ja sen muodoiksi.

Kansalaisillan osallistujat kaipasivat mahdollisuuksia osallistua projektiluonteiseen yhteiseen toimintaan.

— Mitään isoa ja mullistavaa ei tarvitse tehdä, sanoi Asukasloikan hankekoordinaattori Anni Hirvonen.

Illan tuloksena listattiin kolme käytännön konstia yhteisöllisyyden kehittämiseksi. Kaupunkiin ehdotettiin palkattavaksi innostaja, jonka tehtävänä olisi innostaa kylät ja kaupunginosat toimimaan.

Yhteisöllisyyttä oletettavasti lisäisi, jos kaikki uudet savonlinnalaiset vihittäisiin savonlinnalaisuuteen. Vihkiseremonian sisältöä ei yksilöity.
— Vietäisiin vaikka veneeseen ja oltaisiin hiljaa, Hirvonen pohti.

Kolmas tärkeä konsti olisi järjestää yhteinen paikka ja tila, jossa kaupunkilaiset voisivat kokoontua ja jonka ympärille yhteisöllisyyttä rakennettaisiin.

Strategiatyöryhmiä on yhteensä 13. Ne miettivät muun muassa teollisuutta, yrittäjyyttä, kuntataloutta, koulutusta, nuorisoa, ikäihmisiä, hoivaa, kauppaa ja matkailua sekä maa-, metsä- ja kalataloutta.

Yhteisöllisyysryhmän työn tulokset ovat lauantaista maanantaihin 19.—22.5. kaikkien arvioitavana ja kommentoitavana Kolomosen sivulla.

Kaupunkilaiset voivat esittää ideoitaan kaikille työryhmille kesäkuun loppuun asti osoitteessa www.savonlinna.fi/kaupunkistrategia

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.