Kun puustoa on nyt raivattu, Vekaransalmen sillan paikka hahmottuu hyvin — katso kuvat!

Ilmakuvista näkee, kuinka lossin korvaavan sillan paikka alkaa hahmottua maisemaan Sulkavalla. Puustonpoistoa on tehty tällä viikolla, ja siltä osin työt alkavat olla valmiita.

Liikennevirasto

Kun puustoa on nyt raivattu, Vekaransalmen sillan paikka hahmottuu hyvin — katso kuvat!

Liikennevirasto on päässyt hyvään vauhtiin Vekaransalmen siltahankkeessa. Vekaransalmessa lossi korvataan kiinteällä sillalla, ja työt on aloitettu kaatamalla metsää.

Liikennevirasto julkaisi Facebook-sivullaan kuvia siitä, miltä maisema näyttää nyt, kun puustoa on poistettu. Ilmakuvista näkee, kuinka sillan paikka alkaa hahmottua maisemaan.

Puustonpoistoa on tehty tällä viikolla ja siltä osin työt alkavat olla valmiita.

Maantiellä Virmutjoelta Sulkavalle kulkee vuorokaudessa noin 800 ajoneuvoa, joista osa on raskasta liikennettä. Kesällä liikenne on reilusti vilkkaampaa, ja aluksia alueella kulkee vuosittain noin tuhat.

Vekaransalmen nykyinen lossi on otettu käyttöön vuonna 1995 korvaamaan tieyhteyttä. Lossin lauttaväli on noin 250 metriä ja kyytiin mahtuu kerrallaan enintään 21 henkilöautoa.

Lossi aiheuttaa maantielle viivästyksiä, ja siksi se korvataan sillalla. Viivästykset tieliikenteelle voivat olla keskimääräisestä kymmenestä minuutista jopa tuntiin, jos uitettava nippulautta osuu lossireitille.

Sillan pitäisi valmistua Sulkavalle vuoden 2019 loppuun mennessä. Rakentamisen pitäisi alkaa ensi vuoden alussa.

Vekaransalmen siltahankkeelle on vuonna 2016 myönnetty 19,4 miljoonan euron rahoitus valtion perusväylänpidon lisärahoituksesta.

Nyt on käynnissä siltaurakoinnin kilpailutus. Tavoitteena on, että urakoitsija on valittu tämän vuoden loppuun mennessä.

Tuija Pauhu

Varsinkin kesällä tieliikenne ruuhkautuu Vekaransalmessa.
Varsinkin kesällä tieliikenne ruuhkautuu Vekaransalmessa.

Valmistuessaan Vekaransalmen silta on Suomen viidenneksi pisin silta. Siitä on suunniteltu 639 metrin pituinen, 9,5 metriä leveä ja alikulkukorkeudeltaan 24,5 metriä. Alikulku on tarpeeksi korkea, että kaikki alueen laiva- ja huviveneliikenne voi kulkea sillan ali.