Olavinlinnan ravintolat ja risteily-yrittäjä rakensivat matkailupaketin: Risteile kauniilla Saimaalla ja syö sen päälle herroiksi linnassa

Saimaan lempeät aallot s/s Punkaharju höyrylaivalla koettuna pohjustaa ikimuistoisen illan yhdessä ystävien tai perheen seurassa.

Soila Puurtinen

Ulla Myllymäki on innoissaan uudenlaisesta toimintamallista. Taustalla höyrylaiva s/s Punkaharju.
Ulla Myllymäki on innoissaan uudenlaisesta toimintamallista. Taustalla höyrylaiva s/s Punkaharju.

Savonlinnassa toimivat yritykset, Osuuskauppa Suur-Savo ja VIP Cruise, rakensivat erikoisen ja kiinnostavan matkailutuotteen. Höyrylaivaristeily yhdistettynä kolmen ruokalajin illalliseen keskiaikaisessa linnassa on varmasti mieleenpainuva kokemus. Tunnin mittaisella risteilyllä pääsee nauttimaan Saimaan maisemista, kirkkaista vesistä sekä höyrylaivan tunnelmasta. Risteilyn jälkeen laiva saapuu Olavinlinnan laituriin.

Oopperajuhlien puuttuminen kesältä sai yritykset tuumasta toimeen, uusi konsepti syntyi nopealla aikataululla. Vajaassa kuukaudessa ravintolajohtaja Ulla Myllymäki ja s/s Punkaharjun kapteeni Janne Leinonen saivat kasaan uudenlaisen paketin.

– Ajattelin, että tälläinen paketti voisi olla nyt kiva, koska Oopperajuhlia ei ole ja jotain täytyi keksiä. Sen jälkeen otin yhteyttä Janneen, joka oli samantien kiinnostunut ja lähdettiin kehittämään ideaa, valoittaa Myllymäki.

Asiakkaalle tarjotaan muutaman sadan vuoden aikahyppy taaksepäin. Höyrylaivan saavuttua Olavinlinnan takalaituriin kuljetaan Kuninkaansaliin, jossa illallinen nautitaan.

Uskon, että se on kokemuksena niin mieleenpainuva, että sitä ei unohda koskaan. — Ulla Myllymäki

– Linna on niin kaunis ja laiva historiallinen. Uskon, että se on kokemuksena niin mieleenpainuva, että sitä ei unohda koskaan, pohtii Myllymäki.

Osuuskauppa Suur-Savo ja VIP Cruise aloittavat risteilyt 10.6. keskiviikkona kello 17. Kolmen ruokalajin illallisella on luvassa alkupalaksi kukkakaalikeittoa, pääruuaksi ylikypsää viskihärkää ja jälkiruuaksi täyteläistä suklaamoussea vadelmien kera.

Olavinlinnan alaterassi on nyt auki, myös yläterassi aukeaa juhannuksen jälkeen kattoremontin valmistuttua.

– Kyseessä on todella kiva ja uniikki terassi, normaalina kesänä se ei ole auki. Toivottavasti se on myös mahdollista järjestää jollain tasolla ensi vuonna, sanoo Myllymäki.

Mikä?

Höyrylaivaristeily ja kolmen ruokalajin illallinen Olavinlinnassa.

79€ / henkilö (sisältää tunnin risteilyn, alkumaljan, kolmen ruokalajin illallisen).

Risteilyt järjestetään 10.6.–29.8. välisenä aikana.