Savonlinnalaiset kansanedustajat kommentoivat Turun surmia — "Tämä on ollut odotettavissa"

Tärkeintä on olla hereillä pahalle ololle, sanoo Hanna Kosonen.

Soila Puurtinen

Tärkeintä on olla hereillä pahalle ololle, sanoo Hanna Kosonen (kesk). Kaj Turunen (uv.) puolestaan puhuu tiukasta maahanmuuttopolitiikasta vastaavien tragedioiden ehkäisykeinona.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) ei pidä Turun surmia yllätyksenä.
— Valitettavasti on ollut odotettavissa, että Suomessakin tapahtuu tällainen tapaus, mutta silti tämä on tosi järkyttävää, hän kommentoi.
— Minun huomioni kiinnitti uutisoinnissa se, että vaikka tekijä oli ilmeisesti ulkomaalaistaustainen, myös auttajat olivat ulkomaalaistaustaisia. Meitä on taustasta riippumatta moneen junaan. Tärkeintä on, että pidetään toisistamme huolta ja ollaan hereillä sille pahalle ololle, jota meidänkin keskuudessamme on.
— Poliisi on tietysti osannut varautua tällaiseen. Siitä ei paljon puhuta, miten paljon viranomaiset onnistuvat estämään tällaisia tapahtumia. Ja siihen pitää satsata edelleen.

Kansanedustaja ja Savonlinnan kaupunginvaltuutettu Kaj Turunen (uv.) kytkee tapahtuman maahanmuuttopolitiikkaan.
— Osanottoni omaisille ja kaikille uhrien läheisille. Isku on typerä, turha ja tuomittava. Isku osoittaa tekijän raukkamaisuuden ja pelkuruuden. Poliisin nopea ja päättäväinen toiminta ansaitsee kiitoksen, Turunen sanoo.
— Vastaavat tapahtumat on yritettävä ennaltaehkäistä kaikin mahdollisin keinoin, mukaan lukien tiukka maahanmuuttopolitiikka, hän kommentoi.

Savonlinnalainen kansanedustaja Heli Järvinen (vihr.) alleviivaa taustatekijöiden ymmärtämisen tärkeyttä.
— Lämmin osanotto kaikille uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Haluan tuomita kaiken väkivallan. Sille ei saa antaa sijaa kaduilla, kodeissa eikä missään. Oli kyse terrorismista, vihaväkivallasta tai mistä tahansa muusta, on välttämätöntä tuntea syitä ja seurauksia, Järvinen kommentoi.
— Maapallomme on koko ajan yhtenäisempi niin hyvässä kuin pahassa, ja vain yhteistyöllä ja yhteisillä asenteilla ja toimilla voimme osoittaa, että väkivallalla ei ole sijaa meillä.

Markus Kuokkanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.