Sosterin alueelle on kirjautunut yksi uusi koronavirustartunta – Henkilö on kirjoilla Savonlinnassa mutta asuu toisella paikkakunnalla

Tartunta ei aiheuta toimenpiteitä Sosterin alueella.

Timo Mustalampi

Tiistaina tilastoihin kirjattiin viidestoista koronatartunta Sosterin alueelle. Tartunnan saanut ei kuitenkaan asu alueella.
Tiistaina tilastoihin kirjattiin viidestoista koronatartunta Sosterin alueelle. Tartunnan saanut ei kuitenkaan asu alueella.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alueella on tänään tiistaina kirjautunut Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin yksi uusi koronavirustartunta. Todettu tartunta ei kuitenkaan aiheuta maskisuositusta tai muita toimenpiteitä alueella.

Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo, että tartunta on todettu Savonlinnassa kirjoilla olevalla, mutta toisella paikkakunnalla asuvalla henkilöllä.

– Osa keväällä todetuista positiivisista oli vastaavanlaisia, eli henkilö oli kirjoilla Savonlinnassa, mutta ei asu seudulla, Luukkonen sanoo.

Tartunnat kirjautuvat THL:n rekisteriin sen paikkakunnan mukaan, missä henkilö on kirjoilla, vaikka hän ei asuisi siellä. THL:n suosituksen mukainen maskisuositus pitää antaa sairaanhoitopiireissä, joissa viimeisten kahden viikon aikana on ollut uusia tartuntoja.

Myös syyskuun 9. päivänä Sosterin tilastoihin tuli uusi tartunta, joka sekään ei aiheuttanut toimenpiteitä. Se ei ollut uusi tartunta, vaan se liittyi THL:n jälkikäteen tekemään tarkistukseen.

Ennen syyskuuta viimeisimmät todennetut koronatartunnat Sosterin alueella ovat toukokuulta.

Tilaston mukaan tartuntoja on Sosterin alueella koko koronakriisin aikana havaittu 15, joista 14 Savonlinnassa. Ennen syyskuussa kirjattuja tartuntoja viimeiset todennetut tartunnat Sosterin alueella olivat toukokuussa.