Raskaan kaluston korjaamohalli paloi maan tasalle Savonlinnassa

Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.03. Halli tuhoutui tulipalossa täysin.

Soila Puurtinen

Lauantaina iltapäivällä palo oli jo saatu lähes sammutettua.
Lauantaina iltapäivällä palo oli jo saatu lähes sammutettua.

Lavoset Oy:n teollisuushallin sammutustyöt jatkuivat pitkälle iltapäivään lauantaina Savonlinnassa. Halli sijaitsee Savonlinnantien eli valtatien 14 varressa Nojanmaan kohdalla.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Joni Himberg kertoo, että pelastuslaitos sai hälytyksen kello 8.03. Himbergin mukaan teollisuushalli tuhoutui palossa täysin.

Paikalla on ollut Savonlinnan pelastuslaitokselta sammutus-, säiliö- ja nostolava-autot. Kerimäeltä paikalla oli kaksi yksikköä ja lisäksi säiliöauto Punkaharjulta ja Miekkoniemen VPK:sta.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle ei paloa voitu enää sammuttaa kuin ulkopuolelta, Himberg kertoo. Palosta ja sammutuksesta aiheutui savua, mutta se kulkeutui Himbergin mukaan metsän suuntaan eivätkä savuhaitat häirinneet asutusta. Leviämisen vaaraa ei ole.

Sammutustöitä johtava päivystävä palomestari Juha Paunonen kertoo, että tulipalo oli jo pelastuslaitoksen yksiköiden tullessa paikalle täyden palon vaiheessa, eikä rakennuksen sisätiloihin voinut enää mennä. Lisäksi hallin sisällä olleet kaasupullot alkoivat räjähdellä.

Paunonen sanoo, että poliisi aloittaa palon syttymissyyn tutkinnan palon sammuttua. Lavoset Oy:n hallissa valmistettiin raskaan kaluston päällirakenteita.

Liikenne palopaikan kohdalla tiellä nro 14 kulkee jo normaalisti. Palon ollessa voimakkaimmillaan tie suljettiin liikenteeltä noin 40 minuutin ajaksi Nojanmaan ja Anttolan väliltä. Käytössä oli kiertotie, mutta liikenne pääsi varsin pian kulkemaan Savonlinnantiellä. Poliisi ohjasi aluksi liikennettä palopaikan kohdalla, kun käytössä oli vain yksi kaista.

Artikkelia päivitetty klo 10:35. Lisätty palomestari Joni Himbergin kommentteja.

Artikkelia päivitetty klo 14:40. Lisätty päivystävän palomestarin Juha Paunosen kommentteja.

Soila Puurtinen

6087895.jpg

Soila Puurtinen

6087896.jpg

Soila Puurtinen

6087878.jpg