Ravintola Olavin Olga sotattiin sammutinjauheella — Poliisi otti ilkivallan tekijän kiinni kohta riehumisen jälkeen

Paikkoja siivottiin torstaina kuntoon ja perjantai-iltana pubin uskotaan olevan jälleen auki.

Tuija Pauhu

Pub & Karaoke Olavin Olga joudutaan pitämään torstaina kiinni, koska keskiviikkona siellä sotkettiin paikat jauhesammuttimella. Poliisi otti kiinni teosta epäillyn henkilön. 
Pub & Karaoke Olavin Olga joudutaan pitämään torstaina kiinni, koska keskiviikkona siellä sotkettiin paikat jauhesammuttimella. Poliisi otti kiinni teosta epäillyn henkilön. 

Savonlinnan keskustassa ravintola Olavin Olga joutuu pitämään ovet kiinni koko torstain keskiviikkoiltana aiheutetun ilkivallan vuoksi.

Etelä-Savon poliisi kertoo, että ravintolassa keskiviikkona ollut henkilö oli avannut jauhesammuttimen lukituksen alkuillasta, ja alkanut sumuttaa sammutinjauhetta ympäri ravintolaa.

Paikalle saapui nopeasti poliisi samoin kuin ensihoidon yksikkö. Poliisi kertoo, että ensihoidon henkilöstön piti antaa yhdelle asiakkaalle ensiapua hänen saamiensa hengitysvaikeuksien vuoksi.

Tekijä ehti sotkea kellarikerroksessa sijaitsevan ravintolan tilat varsin perusteellisesti.
Poliisi tunnisti valvontakameran kuvasta tuhon aiheuttaneen miehen. Hän on ollut poliisin mukaan aiemminkin tekemisissä virkavallan kanssa.

Poliisi tavoitti, ja otti teosta epäillyn tekijän kiinni pian tapahtumien jälkeen. Tutkinnallisista syistä poliisi ei kerro jauhesammuttimen alkuperää.

Olavin Olgasta kerrottiin torstaiaamuna, että ravintolassa odotettiin siivousväen saapumista paikalle. Tuhonjäljet ovat sitä luokkaa, että niiden poistaminen vaatii ammattisiivoojien osaamista ja erityismenetelmien käyttöä.

Ravintolasta kerrottiin, että Olavin Olga avautuu tämän hetken arvion mukaan viimeistään taas perjantai-iltana. Torstaipäivä menee paikkojen siivoamiseen.