Syyte murhan yrityksestä — Savonlinnan syksyinen takaa-ajodraama käräjillä

Syyttäjän mielestä ampumisen kohteeksi joutunut mies selvisi elävänä vain sattumanvaraisista seikoista johtuen.

Pakomatkalla syytetyistä toinen ajoi autoa ja toinen ampui liikkuvasta autosta kuvan pakenevaa autoa kolme kertaa.

Entiselle Suomen mestaruustason nyrkkeilijälle vaaditaan tuomiota murhan yrityksestä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Lisäksi hänelle luettiin syyte toisestakin väkivaltarikoksesta.

Murhan yritykseen syyttäjä katsoo miehen syyllistyneen viime joulukuussa Savonlinnassa. Syytteen murhan yrityksestä sai toinenkin mies, koska syyttäjän mukaan miehet olivat yksissätuumin päättäneet tappaa uhrinsa.

Aluksi entinen nyrkkeilijä oli ampunut revolverilla uhriaan hänen asuntonsa parkkipaikalla. Ampumisen kohteeksi joutunut mies oli lähtenyt ampujaa karkuun hyppäämällä erään naisen auton kyytiin. Kaksikko lähti ajamaan takaa uhrin ja naisen autoa.

Pakomatkalla syytetyistä toinen ajoi autoa ja nyrkkeilijä ampui liikkuvasta autosta pakenevaa autoa kolme kertaa.

Hänen tarkoituksenaan oli syyttäjän mukaan osua pakoautossa olleeseen uhriin.

Syyttäjän kuvauksen mukaan yksi laukauksista oli osunut auton oikeaan etukulmaan, ja luoti oli tunkeutunut konepellin alle moottoritilaan.

Toinen laukauksista osui auton oikeaan takakulmaan, mistä luoti on kulkeutunut takapenkkien väliin keskelle, ja hajonnut kahteen osaan osuttuaan takapenkin metallirakenteisiin.

Kolmas laukaus osui auton vasempaan takalasiin, jolloin luoti on sirpaloitunut auton sisälle. Tämän jälkeen luodinkappaleet päätyivät miesmatkustajan takin huppuun sekä kuljettajan penkin niskatukeen.

Syyttäjän mielestä ampumisen kohteeksi joutunut mies selvisi elävänä vain sattumanvaraista seikoista johtuen.

Miehiä syytetään toisestakin murhan yrityksestä, koska syyttäjän mukaan miesten on täytynyt ymmärtää, että ampuessaan lähietäisyydeltä pakenevaa autoa kohti myös naiskuljettaja on joutunut hengenvaaraan.

Syyttäjä katsoo, että nainenkin jäi henkiin vain sattumanvaraisista seikoista johtuen

Mies ja nainen ajoivat lopulta Kerimäen S-marketin pihaan hakemaan apua.
Poliisi löysi epäillyt miehet yksityisasunnosta noin kilometrin päässä ampumispaikasta.

Epäillyt olivat liikenteessä autolla, ja poliisi löysi tuntomerkkeihin sopivan auton rivitalon pihasta. Epäillyt eivät tehneet poliisille minkäänlaista vastarintaa.

Ampujan autoa kuljettanut mies sai toissijaisen syytteen avunannosta murhan yritykseen.

Ampujalle luettiin syyte myös törkeästä pahoinpitelystä. Hän oli viime vuoden syyskuussa hakannut samaa miestä yksityisasunnossa useita kertoja nyrkillä päähän.

Uhri kaatui lattialle ja menetti tajuntansa. Vielä tämänkin jälkeen mies oli jatkanut pahoinpitelyä potkimalla ja lyömällä uhriaan. Pahoinpitelyn päätteeksi syytetty oli iskenyt uhria reiteen jollakin terävällä esineellä.

Pahoinpitelyn vuoksi uhrilta murtui viisi kylkiluuta ja hänelle oli tullut ilmarinta. Syyttäjän mukaan uhri ei antanut omalla menettelyllään mitään aihetta raakaan pahoinpitelyyn.

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo