Nälkälinnanmäellä voi autolla piipahtaa, mutta pysäköidä vain vartin

Pysäköinninvalvoja Rasimus: Ei ole muita erityiskohteita kuin suojatiet.

Antti Varonen

Savonlinnan Nälkälinnanmäellä vanhan kirjaston yläpihalla voi pysäköidä kaksi autoa kerrallaan 15 minuutin ajan.
Savonlinnan Nälkälinnanmäellä vanhan kirjaston yläpihalla voi pysäköidä kaksi autoa kerrallaan 15 minuutin ajan.

Itä-Savon lukija otti yhteyttä toimitukseen ja ihmetteli Savonlinnan kaupungin pysäköinninvalvonnan toimintaa entisen kirjaston edessä Nälkälinnanmäellä.

Lukijan mielestä valvonta on toiminut alueella turhan tehokkaasti varsinkin niinä aikoina, kun entisessä kirjastorakennuksessa toimiva avoin päiväkoti Tikantanssi on avoinna.

Kaupunginlakimies ja pysäköinninvalvoja Aki Rasimuksen mukaan alueelta on lähiaikoina kirjattu maksuja ja oikaisuvaatimuksiakin alueelta on tullut.

— Tänäänkin on pysäköinnintarkastaja siellä opastanut autoilijoita pysäköinnissä. Jos autossa ei ole kuljettajaa paikalla, ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin määrätä virhemaksu. Jos kuljettaja on paikalla tai siihen juuri tulossa, aina opastetaan eikä kirjoiteta virhemaksua vaan huomautetaan ja opastetaan, Rasimus kertoo perjantaina puoliltapäivin.

Jos pysäköinnintarkastaja ehtii tulostaa virhemaksun, hänellä ei ole enää oikeutta vetää sitä takaisin vaan asia on vietävä Rasimuksen käsittelyyn.
Rasimuksen mukaan merkit ovat alueella selkeät.

— Siellä on pysäköintikieltoalue, pelastustiet ja invapaikat merkitty. Kaksi 15 minuutin pysäköintipaikkaa siellä on lyhyttä käyntiä varten.
Rasimus toivoo, että epäselvissä tapauksissa autoilijat ottaisivat suoraan yhteyttä häneen.

Rasimus kiistää sen, että Nälkälinnanmäki tai mikään muukaan paikka olisi jotenkin pysäköinninvalvonnan erityissyynissä.

— Ei meillä on muuta erityisvalvontaa, mutta suojateiden läheisyydessä pysäköintiä katsotaan tarkemmin aina varsinkin koulujen alusta lähtien. Siinä on kyse ihan suoraan liikenneturvallisuudesta.

Toisinaan sattuu, että merkeille tehdään ilkivaltaa.

— Silloin ei voi virhemaksujakaan kirjoittaa. Tätä on joskus tapahtunut, mutta merkit alkavat olla metallisia ja niiden kääntely ja vääntely vaatii jo jonkin verran voimaa ja vaivannäköä.

Luetuimmat