Rantasalmella romahtanut teollisuusrakennus – ympäristölautakunta vaatii selvitystä

Romahtanut tuotantorakennus sijaitsee Rantasalmen Asemalla kiinteistöllä Rantasilva.

Yrjö Ruotsalainen

Rantasalmen kunnan tilinpäätös oli pitkästä aikaa ylijäämäinen. Taseeseen kertyneitä alijäämiä on kuitenkin vielä noin 2,3 miljoonaa.

Rantasalmen, Juvan ja Sulkavan kuntien ympäristölautakunta pyytää Kiinteistö Oy Rantasalmen Silvalta selvitystä romahtaneesta tuotantorakennuksesta. Romahtanut tuotantorakennus sijaitsee Rantasalmen Asemalla kiinteistöllä Rantasilva.
Ympäristölautakunta vaatii kiinteistön omistajalta selvitystä siitä, millä aikataululla rakennus puretaan, miten on huolehdittu rakennuksen ja sen ympäristön turvallisuudesta, miten rakennus on suojattu mahdolliselta vahingonteolta ja sisältääkö rakennus asbestia tai muita vaarallisia materiaaleja.

Selvitys on toimitettava lautakunnalle 18.3. mennessä. Selvityksen antamatta jättäminen ei estä ympäristölautakuntaa jatkamasta asian käsittelyä.
Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennus ympäristöineen on pidettävä sellaisessa kunnossa, että se täyttää terveellisyyden, turvallisuuden ja käyttökelpoisuuden vaatimukset eikä aiheuta ympäristöhaittaa tai rumenna ympäristöä.
Kunnan rakennusvalvontaviranomainen voi määrätä rakennuksen korjattavaksi tai sen ympäristön siistittäväksi, jos kunnossapitovelvollisuus laiminlyödään.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.