Nuoret toivat piristystä Käskynkkään

Harvoin tarjolla oleva ulkoilu jäi sateen takia väliin, mutta sen sijaan järjestettiin tuolijumppaa.

Antti Varonen

Tanhuvaarassa liikuntaneuvojiksi opiskelevat Aaron Christensen ja Roope Liimatainen vetivät Käskynkässä tuolijumppaa. Etualalla selin Helga Jantunen, joka piti nuorten vierailusta erityisen paljon.

Parikkalalainen Helga Jantunen huokaisi eilen syvään saatuaan raamikkaalta nuorelta mieheltä hartiahierontaa.
Tanhuvaaran Urheiluopiston opiskelijat sekä SaPKon pelaajat järjestivät vanhainkoti Käskynkässä toimintatapahtuman. Suunnitelmissa oli myös ulkoiluttaa asukkaita, mutta satoi.

Tulevat liikuntaneuvojat muokkasivat vielä sisäliikuntatapahtuman tuolijumpaksi, joka sopi paremmin eri kuntoisille ihmisille.
— Opiskelijat ovat seuranneet koko ajan ohjattaviaan ja soveltaneet ohjelmaa hienosti, kehui koulutuspäällikkö Niina Uronen Roope Liimataisen ja Aaron Christensenin työskentelyä.
Vanhainkodin noin kolmestakymmenestä asukkaasta tuolijumppaan osallistui vain murto-osa.

SPR:n väki käy ulkoiluttamassa vanhuksia kerran kuukaudessa. Joillakin on oma ystävä apuna, kuten pyörätuolilla liikkuvalla Helga Jantusella.
Häntä ei eilinen ulkoilumahdollisuuden menetys haitannut, koska nuoret opiskelijat ja pelaajat toivat iloa ja vaihtelua elämään.
Jantunen muutti juhannuksena vanhainkotiin Parikkalan keskustasta pienkerrostalosta.
— Hyvähän täällä on olla, mutta virikkeitä ei liiemmin ole. Entisenä kuorolaisena kaipaan kuorolaulua ja lisäksi esimerkiksi elokuvia ja ennen kaikkea puhekumppania. Haastamisesta suu tulee niin hyvän makuiseksi.

Kesällä muutama parikkalalainen valtuutettu kävi ulkoiluttamassa Käskynkän väkeä. Henkilökunta toivottaa muutkin päättäjät tervetulleeksi, vaikka lukemaan asukkaille päivän lehtiä. Samalla saisi käsityksen hoitotyöstä.
Vanhainkoteja ajetaan alas, mutta henkilökunnan mielestä suunta pitäisi olla päinvastainen.
Lokakuun alussa Käskynkän toimintaa alkaa johtaa Haminassa hoivayksikön esimiehenä toiminut Heli Tuomi.

Ulla Ylisaari

Ulla Ylisaari

Luetuimmat