Viimeisiä päällystystöitä tehdään Laitaatsalmen siltatyömaalla tänään — Työmaa hiljenee ensi viikon jälkeen, kun viimeistelytyöt siirtyvät sillan alapuolelle

Valtatie 14 on valmis ensi viikon lopulla.

Soila Puurtinen

 Liikenneympyrän ohituskaistaa päällystetään tänään. Ohituskaista oikealla helpottaa huomattavasti ennen muuta raskasta liikennettä. Arkistokuva elokuun alusta.
Liikenneympyrän ohituskaistaa päällystetään tänään. Ohituskaista oikealla helpottaa huomattavasti ennen muuta raskasta liikennettä. Arkistokuva elokuun alusta.

Laitaatsalmen siltatyömaalla on menossa viimeiset päällystystyöt. Eilen saatiin päällystettyä pohjoinen silta, jonka takia liikenne ohjattiin eteläiselle sillalle. Urakka ruuhkautti liikennettä pahoin erityisesti kaupungin eli idän suuntaan ainakin Pihlajaniemen ja Kellarpellon tieliittymiin saakka.

Tänään meneillään ovat rekkakaistan päällystystyöt. Destian työmaapäällikkö Ville-Veikko Vitrin mukaan työt eivät vaikuta liikenteeseen, sillä rekkakaista on työmaan sisällä, eikä kaistaa ole vielä avattu liikenteelle.

Valtatien osalta päällystystyöt valmistuvat tänään. Viikon lopulla tehdään vielä ajoratamerkintöjä.

Ensi viikolla tehdään vielä viimeisten opasteiden asennusta, keskisaarekkeiden kiveys- ja maisemointitöitä sekä kaideasennuksia.

— Sitten valtatie alkaa olla valmis. Ensi viikolla jatketaan töitä myös sillan alapuolella, muun muassa sillan alapuolisten valaistusten kytkentöjä. Pylväät siellä ovat jo valmiina. Sillan alla tehdään myös muun muassa yhden kadun asfaltointia, Vitri selvittää.

Hissin itäpuolinen alin kerros on vielä ensi viikon ajan työmaan käytössä. Sen jälkeen myös hissi on käytössä normaalisti alin kerros mukaan luettuna.

Tämän ja ensi viikon ajan työmaan vahvuus on vielä noin 40 henkilöä, jonka jälkeen työmaa hiljenee.

— Ensi viikon jälkeen tehdään enää pieniä muutostöitä ja viimeistelyjä, Vitri sanoo.

Viimeiset muutostyöt, kuten uittojohteen asennus, saadaan tehtyä Vitrin mukaan materiaalitoimituksesta riippuen viimeistään loka-marraskuun aikana.

Vitri kiittelee ihmisiä kärsivällisyydestä työmaan suhteen.

— Liikenteen kanssa on pärjätty hyvin ja ihmiset ovat olleet ymmärtäväisiä. Sillalla nopeudet ovat olleet kovia, mutta muuten nopeudetkin ovat olleet ihan asiallisia.

Uusimmat uutiset