Gosaimaa ja Visit Saimaa rakentavat yhteistä verkkopalvelua — Tällä hetkellä Saimaan matkailusivustoja on kaksi, ja se on "hämmentänyt matkailijoita ja varmaan paikallisiakin"

Yhteiselle matkailusivustolle aiotaan tehdä myös verkkokauppa, josta matkailija voi hankkia majoituksen ja muita palveluja.

Vesa Vuorela

Visit Saimaa ja Gosaimaa yhdistävät voimansa verkkopalvelussa. Arkistokuvassa Pellervo Kokkosen lisäksi Miksei Oy:n Maisa Häkkinen ja Tuula Pihkala.
Visit Saimaa ja Gosaimaa yhdistävät voimansa verkkopalvelussa. Arkistokuvassa Pellervo Kokkosen lisäksi Miksei Oy:n Maisa Häkkinen ja Tuula Pihkala.

Saimaan alueen matkailuyhtiöt, Etelä-Karjalassa toimiva Gosaimaa ja Etelä-Savossa ja Varkaudessa toimiva Visit Saimaa, suunnittelevat yhteistä verkkopalvelua.

Tällä hetkellä molemmilla on omat Saimaan matkailuun keskittyvät sivustonsa.

— Se on hämmentänyt matkailijoita ja varmaan paikallisiakin, Gosaimaan markkinointijohtaja Juha Sorjonen sanoo.

Uusi palvelu saa kotimaassa nimen Saimaa.fi ja kansainvälisesti Lakesaimaa.fi. Se on tarkoitus saada valmiiksi kuluvan vuoden aikana.

Samaan yhteyteen suunnitellaan myös verkkokauppaa.

— Sivustolta voisi ostaa petipaikkoja, ohjelmapalveluja ja risteilyjä, mutta myös esimerkiksi pääsylippuja tapahtumiin.

Yhteisen sivuston odotetaan paitsi helpottavan matkailijoiden tiedonhakua myös tarjoavan parempaa näkyvyyttä verkossa.

— Jos kansainvälistä matkailuliiketoimintaa ajatellaan, hakukonenäkyvyydestä käydään hirvittävän kovaa taistelua, matkailun kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan Hankekehityksestä mainitsee.

Gosaimaa ja Visit Saimaa ovat tehneet jo aiemmin yhteistyötä esimerkiksi messuilla kotimaassa ja ulkomailla.