Luova yrittäjä tekee työtä täydellä intohimolla

Riikka ja Jarkko Kaartilanmäki asettavat vapaan elämäntavan rahan edelle.

Riikka ja Jarkko Kaartilanmäki asuvat ja työskentelevät Kaartilanmäen vanhalla koululla.

Riikka ja Jarkko Kaartilanmäki ovat Sulkavan Vuoden Yrittäjät. Riikka suunnittelee ja valmistaa sisustustekstiilejä ja Jarkko taontatuotteita.

– Hyvä ja vähän yllättäväkin tunnustus. Emme varmaan ole tyypillisiä yrittäjiä sillä tavalla, että tärkeää olisi iso liikevaihto, suuri määrä työntekijöitä tai kova kasvu, Jarkko tuumii.

– Emme ole paljon ehtineet muita yrittäjiä tavata, vaan olemme keskittyneet tekemään sitä mitä osaamme parhaiten täysillä ja intohimolla. Se luo positiivista energiaa, Riikka jatkaa.

Pariskunnalla on työtilat ja koti Kaartilanmäen vanhalla koululla Lohilahdentien varressa. Oman kesämyymälän suosio on yllättänyt.

– Ollaan vähän syrjässä, mutta ilmeisesti se on vahvuus. On käynyt kesäasukkaita, ohikulkijoita, paikallisia ja joskus ryhmiäkin. Paikka ja toiminta kiinnostavat, Jarkko arvioi.

– Tämä ei ole pelkkä ostospaikka. Pääsee tutustumaan myös työtiloihin ja elämäntavastakin keskustellaan. Ihmiset tietävät, mitä tuotteiden takana on, Riikka lisää.

Nimenomaan elämäntapa on molemmille tärkeä. Yritykset on perustettu siksi, että byrokratian kannalta niin on parempi. Ensisijainen on halu tehdä omaa työtä.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut